Inför IS Halmia Herr - Östers IF

Storlagen gästar Örjans Vall en efter en, denna gång är det Växjölaget Öster som kommer på besök.

Efter att Kristianstad besegrat Lund under måndagskvällen så är Halmia nere på nedflyttningsplats igen, frågan är i vilken position man får fira midsommar.

Mötet med Öster blir Halmias femte hemmamatch i år och hittills har det blivit två vinster och lika många förluster. Vi minns med glädje förra matchen på Örjan när vi tvålade dit hopplösa Lund med hela 8-0, och även om det är mentalt jobbigt att tappa 1-0 till 1-3 med tjugo minuter kvar så visade spelet att vi är på rätt väg även i förlustmatchen borta mot Qviding senast. 
Ervin Ribic var avstängd då men är tillbaka nu igen, och förutom att Kalle Neale har spelat färdigt för vårsäsongen så finns inget nytt att rapportera om, övriga tillgängliga med andra ord.

Öster har fortfarande häng på kvalplatsen men avståndet är ändå fem poäng och mycket mer har man inte råd med att det blir innan uppehållet. Det mest anmärkningsvärda med Öster i år är att man tagit dubbelt så många poäng på bortaplan, jämfört med hemma på fina Myresjöhus Arena. Ynka fem poäng hemma och hela 10 borta alltså. Östers målskillnad på 8-9 vittnar om ett defensivt starkt lag, men 8 gjorda mål tillhör också seriens sämre och det är säkert något man vill ändra på redan idag mot Halmia.
I Växjölaget finns en del spelare vi känner till sedan tidigare, både geografiskt såsom fd reservmålvakten i Halmstad BK, Rasmus Rydén. Men man har i och med samarbetsavtalet med vår grannklubb lånat in HBK's unga målvaktstalang Malkolm Nilsson på sistone. Med meriter från högre sammanhang hittar vi Freddy Söderberg (Hammarby), Patrik Bojent (tidigare Karlsson, Gefle, AIK), Denis Velic (Syrianska), Josef Elby (Häcken) och Andreas Wihlborg (Malmö, Trelleborg).

Räkna med ett taggat Öster som faktiskt inte har vunnit på hela fem matcher, senast man tog tre poäng var borta mot Landskrona 11 maj. Man har knappast inte råd att tappa mer poäng upp till kvalplatsen, det gäller att haka på tåget nu så att man kan gå på semester med en bra känsla inför fortsättningen. Detsamma gäller såklart Halmia vad gäller nedflyttningsplatserna, ett uppehåll med en placering strax ovanför hade inneburit lite arbetsro i vad som redan är en av historiens mest stjärnspäckade division 1-serier.

Matchen spelas idag torsdag kl 19.00 på Örjans Vall, matchen följer ni givetvis bäst på plats men annars har ni förbundets Livescore att tillgå, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Östers hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr