Qviding FIF - IS Halmia Herr 3-1 (0-1)

Tung förlust trots ledning med 20 minuter kvar

Fotbollen är inte alltid logisk, den saken kan vi vara överrens om. Det var hemmalaget Qviding som tog tag i taktpinnen på Valhallas konstgräs, Halmia hade svårt att få tag i bollen men så plötsligt blixtrar man till och Kevin Amuneke rullar in 0-1 på en kontring i den 16e minuten. Qviding fortsätter att styra men Halmia försvarar sig bra och ledningen står sig halvleken ut. 

I andra halvlek spelar Halmia bättre, man skapar också mer framåt men istället är det alltså Qviding som kvitterar med 20 minuter kvar. Nyss inbytte Robin Örtendal fixar 1-1 och bara minuterna senare är det samma Robin som med ett inlägg serverar före detta Halmianen Kushtrim Maholli som gör 2-1 till hemmalaget. Halmia försöker nå en kvittering men istället är det Qviding som punkterar matchen med 3-1 på en straff i den 86e minuten.

Matchen går inte till historien som den mest välspelade, men det hade vi inte förväntat oss på förhand heller. Det är två jämna lag med liknande spelstil, vilket leder till mycket kamp om inte minst mittfältet. Idag drog Qviding det längsta strået, men vi viker inte ner oss för det. Redan på torsdag är det match igen, och då ska Öster få sota för dagens poängtapp.

Nästa match spelas alltså hemma på Örjans Vall mot Östers IF på torsdag klockan 19.00. Kom dit och stötta grabbarna i jakten på tre poäng!

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Hallandsposten
Qvidings hemsida
Halmias Svenska Fans
Göteborgsposten

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr