IS Halmia Dam - Nittorps IK 4-0 (3-0)

Halmia i serieledning efter 4-0 mot Nittorp

Halmia gick, i och med segern med 4-0 (3-0) mot Nittorp, upp i serieledning. Visserligen med en match mera spelad än Mariebo, som möter Westbo i morgon men minst ett dygn får laget ligga där i alla fall.

Halmia inledde på ett strålande sätt då Emma Harrysson efter sex minuter slog en hörna som så småningom letade sig fram till Matilde Abrahamsson. 1-0 var en smakstart för ISH. Halmia hade greppet från början men tappade det mitt i den första halvleken för att åter ta tag i taktpinnen. Efter en halvtimme ökade Frida Jingblad på ledningen till 2-0.

-Jag tycker att vi gör en bra match både anfalls- och försvarsmässigt men Nittorp är ett bra lag och man måste hela tiden se upp med deras djupledsspel, säger Håkan Magnusson.
Sex minuter före paus satte Emelie Helmvall snyggt och prydligt 3-0 på ett skott som letade sig in någonstans i närheten av målvaktens högra kryss.

- Det var skönt att få trean innan paus och alla var i paus på det klara med att vi inte skulle bjuda in Nittorp i matchen igen, säger Magnusson.
Nittorp var inte chanslösa och hade bland annat ett friläge som snyggt avstyrdes av Isabel Sandström i Halmias mål. Halmia hade bland annat ytterligare två skott i ribban och ett par tilltrasslade situationer som kunde genererat i mål.

- Segern var rättvis tycker jag. Vi gjorde en bra match och jag tror och hoppas att vi kan bibehålla vårt spel framöver.
Den definitiva spiken i kistan kom i och med att Emma Harrysson satte 4-0 med en kvart kvar att spela.

Nästa match är alltså seriefinal borta mot Mariebo på lördag 13/6 kl 15.00.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Nittorps hemsida

Christoffer Andréasson

Etiketter: dam