Unga Halmstads-talanger söker sig till Halmia

Till vänster är Ebba Hed på språng mot Böljan. Till höger: Fannie Wagnemark. Till vänster är Ebba Hed på språng mot Böljan. Till höger: Fannie Wagnemark.

Fannie Wagnemark, Ebba Hed, Alva Hed, Matilde Abrahamsson, Matilda Olsson, Isabelle Axeldal, Nelli Evald, Frida Ottosson, Vilma Rydell, Isabel Sandström.

Listan kan göras mycket längre men detta är ett axplock av spelare från närområdet som har valt att fortsätta sin utveckling i Halmia.
- En sak med Halmia är att träningarna är utvecklande för mig. Det är alltid en högt tempo och man måste alltid ge 100 procent, säger Fannie Wagnemark, mittback som kom från Snöstorp/Nyhem inför denna säsongen.

Halmia har i dagsläget fem spelare som är aktuella vid varje landslagsnominering och det är en bidragande orsak till att träningarna blir utvecklande för hela truppen. Truppen spelar dels i division 2 men också i division 1 och i båda serierna är laget ett topplag.
- Jag tycker att division 2 är en bra utvecklingsserie. Spelarna får tuffa, välspelade matcher som gör att de relativt enkelt kan ta steget till division 1, säger tränare Håkan Magnusson.
Halmia har en ambition att bygga upp en verksamhet som också har ett eller flera ungdomslag men ännu så länge kan klubben enbart erbjuda seniorfotboll.
- Som sagt. Division 2 är en bra utvecklingsserie men givetvis vill vi även ha ett lag som spelar som ungdomslag och gärna redan till nästa säsong, säger Magnusson.
- Matcherna är för mig en stor skillnad. Tempot är högre och jag lär mig även det fysiska spelet på ett mycket bättre sätt, säger Fannie Wagnemark.

Ebba Hed är 16 år och leder skytteligan i division 1. Fannie Wagnemark spelar en betydande roll i division 2 och är varje vecka aktuell för division 1-truppen. Isabel Sandström har i och med ett högre matchtempo och målvaktsträning tagit ytterligare ett steg i sin utveckling. 
- Det finns många tjejer Halmstad som vill utvecklas ytterligare och jag vill påstå att Halmia är ett bra steg att ta som truppen ser ut nu. Jag tror att det är bra för unga tjejer att slippa pendla till andra orter, säger Håkan Magnusson.

Fannie Wagnemark tog steget och har utvecklats på ett positivt sätt. Men hennes mål är större än att spela i division 2.
- Jag vill och måste alltid prestera maximalt och det utvecklar mig. Om jag gör det finns också möjligheten till en plats i division 1, säger Wagnemark.

I kväll tar Halmias lag i division 2 sig an IFK Fjärås på bortaplan och på lördag väntar Tofta på bortaplan. På söndag är det dags för division 1-laget att ta sig an Nittorp klockan 13 på Örjans vall.

Välkomna.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam