Inför Eskilsminne IF - IS Halmia Herr

Ny bortamatch mot skånsk nykomling

Då var det söndag och match igen, och likt förra helgen är det resa söderut för herrlaget som tar sig an nykomlingen Eskilsminne på Harlyckan i Helsingborg. Förra söndagens 0-0 borta mot en annan nykomling, Höllviken, var ett steg i rätt riktning för Halmia. En poäng och intakt nolla i insläppta mål är alltid ett okej resultat på bortaplan, och även spelet gladde dem tillresta Halmianerna, åtminstone i första halvlek som gick på poäng till ISH. I andra halvlek åt sig Höllviken in i matchen, men man skapade aldrig några riktigt bra lägen utan matchen slutade rättvist 0-0.

I Halmias trupp är Kalle Neale och Egzon Maholli fortfarande borta pga skador, Kevin Amuneke och Max Eggertsson är dessutom högst tveksamma pga sjukdom. Sjögren, Crona och Ribic står alla på två varningar och blir alltså avstängda vid nästa gula kort, värt  att hålla reda på.

Eskilsminne, som halmia mötte under försäsongen på Skedalahed (0-2) har precis som andra nykomlingen Höllviken överraskat många under inledningen av säsongen. En meriterande seger mot Örgryte och likaså mot Landskrona har inneburit två segrar av tre möjliga på hemmaplan, den tredje slutade 1-1 mot Oskarshamn och man har således förlustnollan intakt hemma på anrika Harlyckan. På bortaplan har det dock gått tyngre och man har endast mäktat med en seger på dem inledade fyra bortamatcherna. Emil Åberg och Robin Book är bästa målskyttar med tre fullträffar hittills, men lagets 12 gjorda mål tillhör dem bättre i serien, 11 insläppta däremot ger en plats i tabellens bottenskikt. Inte helt oväntat har många av lagets spelare fostrats eller iaf tillhört Helsingborgs IF under sin karriär, mest meriterande för nog 27-åriga backduon Alexander Zaim och Mathias Unkuri samt anfallaren Emil Åberg ses. Alexander och Mathias har båda tillhört Helsingborg, Landskrona och Nybersund (Norge). Emil Åberg gick till Helsingborg som 16-åring, men var merparten av tiden utlånad till både Ramlösa Södra och Kristianstad innan han 2013 skrev på för Eskilsminne.

Vi som såg matchen på Skedalahed kan nog förvänta oss ett storväxt hemmalag som låter Halmia föra spelet men ställer om snabbt på kontringar. En del tuffa dueller lär utspelas sig på mittfältet och här har firma Crona, Taube och Ribic en rejäl uppgift framför sig.

Avspark söndag 15.00 på Harlyckans IP, Helsingborg. Följ matchen live på plats eller surfa in på Livescore för rapportering av matchens händelser

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Eskilsminnes hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr