FC Höllviken - IS Halmia Herr 0-0

En poäng och ett litet steg i rätt riktning

Ja det blev delad pott under söndagen när nykomlingen FC Höllviken och ett vingklippt IS Halmia möttes på soliga Höllvikens IP.

Halmias redan ganska tunna trupp blev till gårdagens match ännu tunnare. Egzon Maholli och Kalle Neale är båda skadade och dessutom hade vi sjukdomar på Kevin Amuneke och Max Eggertsson. Även Bilos Yonakhir saknades men här handlar det om att båda parter gått med på att bryta Bilos kontrakt som istället flyttar hem till Skövde igen. Vi tackar Bilos för denna tiden och hoppas att han hittar tillbaka till form och spelglädje igen.

Första halvleken, och i synnerhet första halvtimmen såg riktigt bra ut med Halmiaögon, men närmre än Vigan Ademis skott med efterföljande räddning av hemmamålvakten kom man inte. I andra halvlek satte hemmalaget högre press och fick stopp på Halmias uppspel, vilket ledde till att matchen istället vägde över till Höllvikens fördel. Stabilt försvarsspel av Halmia säkrade dock en poäng, första poängen på fyra matcher och just poängen och spelet i första halvlek är ett klart steg i rätt riktning. Nu väntar ännu en nykomling från Skåne i nästa match, nämligen Eskilsminne. Då hoppas vi att flertalet av dem otillgängliga spelarna är tillbaka, och att man får ordning på anfallsspelet igen, 0 mål på dem tre senaste matcherna talar för sig själv.

Nästa match spelas även den på bortaplan, nämligen på söndag borta mot Eskilsminne (Harlyckan, Helsingborg) med avspark 15.00.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Höllvikens hemsida
Sydsvenskan

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr