Inför FC Höllviken - IS Halmia Herr

Tuff uppgift väntar mot en stark nykomling.

FC Höllviken är alltså nykomlingar i div 1 södra efter att ha vunnit sin div2-serie förra året, men någon blyg nykomling som har svårt att anpassa sig till den nya nivån är det inte tal om. Höllviken placerar sig på en fin femteplats i tabellen efter sex spelade omgångar, man har samlat ihop hela elva poäng vilket nästan är det dubbla mot Halmias sex. Senast tog man en imponerade vinst borta mot Öster (0-1) och innan dess har man klarat oavgjort borta mot Oddevold (2-2) tex. Enda förluster kom mot bottenlaget Lunds BK. Nykomling som man är så har man förstärkt en hel del inför säsongen, och det är på hemmaplan i Skåne som man plockat in dem flesta namnen, ofta med meriter från minst div1-spel. Från Trelleborg känner vi sedan tidigare igen tränaren Anders Grimberg och spelarna Dawda Ngum och Jonathan Asp. Via Malmö har Egzon Sekiraca och målskytten Erik Pärsson anlänt, och bland övriga spelare hittar vi den spelare som så otacksamt fick uppdraget att ersätta Zlatan Ibrahimovic när denne flyttade utomlands, nämligen Freddy Borg. Freddy har främst representerat Östers IF under sex säsonger men har också hunnit med lite spel utomlands innan han vände hem till Skåne och Höllviken. På mittfältet hittar vi också lillebror Barny, nämligen Kamal som har sin äldre bror i Halmias lokalkollega Halmstad BK.

Vårt kära IS Halmia har det tungt för tillfället, tre raka förluster i seriespelet oroar trots att det ännu är tidigt på säsongen. Ännu mer oroande är kanske att spelet inte alls fungerat dem senaste matcherna, något som annars är skönt att falla tillbaka på när målen uteblir. I veckan avancerade man förvisso till final i DM, men segern mot div4-laget Astrio var knapp och trots en nästan intakt startelva i hela andra halvlek hade man stora problem att komma till målchanser. Självförtroendet må vara lite stukat för tillfället, men då får man springa och kriga dessto mer när inte passningssspelet sitter som det brukar. Mer rörlighet och högre tempo i passningarna efterfrågas ifrån inte minst undertecknad, motståndarna är inte sämre att dem lärt sig hur vårt spel oftast fungerar, då skadar det inte med lite rakare bollar på sista tredjedelen, speciellt med tanke på Kevin Amunekes rappa fötter i djupled. Intressant lär det dock bli, och en liten "måstematch" kan man nog kalla den, iaf vad gäller att undvika ytterligare en förlust. Texten uppdateras under söndagen men eventuella skador etc.

Matchen spelas idag söndag 24 maj med avspark kl 16.00, följ matchens händelser live på Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Höllvikens hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr