Öppet brev angående händelserna i Halmstad

Först vill vi beklaga vad som hände lördags med "supportrarna" från Landskrona och vi vill också poängtera att det är något vi, supporterklubben Black & White tar starkt avstånd från.
Därför skickar vi nu ut nedanstående text:


Med anledning av lördagens händelser i Halmstad känner vi oss tvingade att gå ut med detta öppna brev till BoIS, supportrar, alla Landskronabor och media.

Det var illa med vad som hände på premiären men detta är droppen som får bägaren att rinna över.

Som om det inte har varit tillräckligt med negativa rubriker om BoIS innan så kommer nu detta där inte bara BoIS namn dras ner i skiten utan hela Landskronas.

Vi välkomnar att BoIS tar upp problematiken internt och när dom är klara med det står vi beredda att delta i en diskussion om hur vi kan få fram en positiv läktarkultur. Så som det är nu riskerar den normale BoISaren att tänka både en och två gånger innan hon/han kommer till IP, för att inte tala om barnfamiljer.

Visst har vi känt frustration över inledningen av säsongen, visst har vi svurit över en missad målchans, visst har vi tagit till ett illa valt ord i samband med en missad signal från domaren. Det är ofrånkomligt att man agerar på ett sätt som man inte skulle göra till vardags när man känner frustration.
Men det stannar vid detta!
Alla former av våld, rasistiska kommentarer, sexistiska tillmälen både i ord och bild tar vi å det bestämdaste avstånd från. Likaså så kallade "bangers" eller högljudda smällare som inte tillför det minsta lilla till stämningen utan snarare får den att falla platt till marken. 
Bengaler och pyroteknik är vi förespråkare av men under ordnade former. 
Så som det sköts nu är till fara för andra i publiken.
Att man tycker att slagsmål på en läktare är att stötta BoIS är för oss en gåta och en tragisk verklighetsuppfattning.

Vi är beredda på att göra vad som krävs och vad vi kan men vi behöver hjälp med idéer och förslag från alla som liksom vi tycker att nu får det vara nog. Vi välkomnar alla som känner att dom kan bidra, om så det bara är med en "tummen upp", att kontakta oss.

Vår önskan är att BoIS kan ta starkt avstånd från detta beteende och verkligen förmår att kommunicera ut sitt budskap.

Styrelsen
Black & White

Etiketter: föreningen