Reflektioner efter Landskronamatchen

Matchen i lördags mot Landskrona blev ingen rolig historia. Jag tänker då inte enbart på resultatet utan än mer på händelserna på läktarna före och under matchen.

Innan match kom en buss med "Landskronasupportar" till Örjans Vall som vi inte hade fått någon förvarning om. Därför var inte entrén och grindarna öppna vid supporterläktaren. "Supportrarna" köpte biljett till huvudläktaren och kom upp dit. Det blev en del oroligheter och trots försök av Landskronaledningen, inklusive lagkapten och tränare, ville de inte flytta sig till supporterläktaren. Vi beslöt då gemensamt att flytta över dem till västra läktaren samt öppna kiosken bakom ståplats.

Landskrona Bois ledning visste inte något om denna supporterbuss, därför var ingen säkerhetsansvarig eller några publikvärdar med. Ordningen bland supportrarna och hur de rörde sig var därför svår att kontrollera. Av denna anledning beslöt vi att tillkalla polis.

Bråk utbröt på västra läktaren som polisen tog hand om. Domarna ville inte blåsa igång andra halvlek innan deras säkerhet kunde garanteras, vilket polisen tog hand om. Polisen beslöt också att evakuera "supportrarna" till deras buss innan matchen var slut, detta tog polisen hand om.

Väldigt tråkigt det som skedde. Halmia kan dock inte lastas för något av detta då vi inte hade någon vetskap om att en buss med bortasupportrar skulle komma. Vi gjorde tillsammans med polisen allt som stod i vår makt för att skapa lugn kring matchen så att den skulle kunna genomföras. Det var därför tråkigt att höra de kommentarer som kom från läktarhåll att inget gjordes. Vid sådana här händelser måste saker och ting stämmas av efter hand innan några åtgärder kan vidtagas.

Det är tufft för föreningen just nu, förluster är tunga att bära för både spelare och ledare. Vi vill ju alla att det skall gå bra för våra lag. Av den anledningen önskar jag att vi gemensamt kan försöka lyfta våra lag, skapa en positiv Halmiaanda bland alla även på läktaren. På så sätt stöttar vi spelare och ledare bäst.

Det positiva med dagen var att damerna vann med 4-1.

Halmiahälsningar

Susanne Erlandsson
 

Etiketter: föreningen