IS Halmia Herr - Landskrona BoIS 0-2 (0-2)

Ny förlust i stökig tillställning

Vi hade gärna enbart fokuserat på det som hände på planen, men tyvärr dök (till både BoIS och Halmias förvåning) det upp ett gäng "supportrar" till Landskrona som gör det omöjligt att inte benämnas i denna nyhet.

Dagens match blev alltså försenad med tio minuter sedan en busslast med upprörda bortasupporters intagit delar av huvudläktaren. Folk ur båda föreningarnas klubbledningar samt Landskronas lagkapten och huvudtränare försökte få dem att lugna ner sig och byta läktare för att garantera säkerheten för inte minst hemmapubliken som annars sitter på denna plats. Med slagord och banderoller som inte är värda att nämnas i denna text vädjade man sitt missnöje med både klubbledning och spelare i Landskrona. Efter ett visst rabalder begav sig dem "något" överförfriskade till en annan läktare och matchen kunde dra igång.

Landskrona hade alltså fortfarande inte gjort mål i årets serie, på hela fem matcher. Men idag tog det ca 35 sekunder innan Andrew Stadler fick på en drömträff utanför straffområdet och bollen borrade upp sig i Jonas Käcks vänstra kryss. Smakstart för bortalaget och en käftsmäll för hemmalaget.

Halmia hade stora problem att få igång passningsspelet i den första halvleken. Landskrona, stärkta av matchinledningen stoppade dem flesta Halmiaförsöken, ofta redan i uppspelsfasen. Ett passivt Halmia kunde aldrig hämta sig utan fick ägna sig åt individuella insatser när passningsspelet aldrig riktigt klaffade. Och inte helt ologiskt kunde Landskrona utöka ledningen i den 36e minuten när Mårten Nordbeck efter en frispark kunde nicka in 0-2 från nära håll.

I samband med halvtidssignalen utbryter ett mindre tumult på läktarna och polis blir tvugna att ingripa.

Det sker en viss förbättring av spelet hos Halmia andra halvlek, om det är Landskrona som med tanke på tvåmålsledningen slagit av lite på aggresiviteten eller om Halmia faktiskt vaknat till liv vet vi inte, men lite bättre blir det iaf. Dock har man anmärkningsvärt svårt att komma till avslut och skotten mot Landskronamålet behöver man inte ens ena handen till. Kevin Amuneke försöker men gör det oftast för svårt för sig när han kommer ensam mot flera försvarare. Landskrona kontrollerar matchen och kan utan några större bekymmer inkassera årets första trepoängare.

Positivt idag var Max Eggertssons inopp sedan Egzon Maholli fick kliva av i tidigt skede, här finns ett härligt sparkapital i den gode islänningen. I övrigt var det en slätstruken insats och Peter Lindau har garanterat en hel del att fundera på inför fortsättningen.

Nästa seriematch borta mot nykomlingen FC Höllviken söndagen den 24e maj kl 16.00. Men först semifinal i DM i Hallandsderbyt mot BK Astrio på onsdag 19.00 på Örjans Vall.

Länkar
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Landskronas hemsida
Helsingborgs Dagblad 1
Helsingborgs Dagblad 2
Skånska Dagbladet

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr