Inför IS Halmia Herr - Landskrona BoIS

Repris på publikrekordmatchen från 1962 när Landskrona kommer på besök

Efter två raka segrar mot Norrby och Oskarshamn så har IS Halmia nu radat upp två raka förluster mot topplagen Örgryte och Trelleborg. Från toppen till botten av tabellen på två omgångar, det går snabbt såhär i inledningen av serien. Mest oroväckande är dock dels utvisningen på Wilhelm Ingves i förra matchen som gör att han är avstängd idag, men också att Egzon Maholli fick utgå skadad i samma match. Med största sannolikhet missar Egzon lördagens match men vi hoppas att han snabbt är tillbaka i spel igen. Halmia riskerar alltså att få klara sig utan sina båda ordinarie mittbackar. Beroende på vilken uppställning tränare Lindau väljer så lär Johan Mangfors och Max Eggertsson ligga närmst till hands att ersätta. Kalle Neale har fortfarande problem med sin ankel och lär även han missa morgondagens drabbning. Halmias akilleshäl i år och egentligen senaste åren är att man har förtvivlat svårt att omsätta sitt bollinnehav och oftast fina passningsspel i målchanser, här måste man bli bättre om man ska undvika bottenstriden av årets getingbo, även kallat Division 1 Södra.

Landskrona var ett av många topptippade lag inför säsongen, inte så konstigt med tanke på att man förra säsongen ramlade ur Superettan och har kvar stora delar av laget från då. Konstigare är istället att man efter dem inledande fem omgångarna endast har skrapat ihop en enda poäng, och dessutom fortfarande står kvar på 0 (noll!) gjorda mål och hela 0-8 i målskillnad med en jumboplacering som följd. Ja det är många matcher kvar av serien, men ingen och inte minst Landskrona själva hade kunnat förutspå en sådan katastrofal inledning på säsongen. Vad gäller förnyat kontrakt så är det ingen fara på taket ännu, men med tanke på att en topplats förväntas av inte minst BoIS-fansen så rinner poängen och avståndet snabbt iväg. I truppen med spel på betydligt högre nivåer har man bland annat målvakten Jonas Sandqvist (Malmö FF) och Johnny Lundberg (Halmstads BK). Man har också notoriske målskytten Andrew Stadler, och inte minst duktige backen Mårten Nordbeck som vi känner igen från Lunds BK, samt före detta Helsingborgaren och juniorlandslagsmannen Samuel Aziz. Målen och poängen kommer till slut att trilla in även för Landskrona, spelet har inte alls varit så dåligt som resultaten vittnar om, istället är det faktiskt så att man stundtals dominerat sina matcher utan att få betalt.

Obs. I kvalet till Allsvenskan 1962 möttes IS Halmia och Landskrona BoIS på Örjans Vall inför 20 381 personer. Detta publikrekord står sig än idag och lär nog aldrig slås. Tilläggas bör att Halmia vann kvalgruppen och avancerade till Allsvenskan, medans Landskrona på samma poäng men med sämre målskillnad blev trea i gruppen (på grund av att AIK gjorde mål på Halmia med 20 sekunder kvar av matchen, som istället skickade upp AIK på andraplatsen och därmed även till Allsvenskan). 

Avspark lördag 16.00 på Örjans Vall, matchen följs bäst live men annars hittar ni löpande händelserapporter via Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Landskronas hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr