Trelleborgs FF - IS Halmia Herr 1-0 (0-0)

Halmia hade chans att haka på topplagen men kammade noll och är istället indraget i bottenstriden

Ett disciplinerat Trelleborg blev för svårt för Halmia.

Halmia hade matchen igenom svårt att komma in i sista tredjedelen och därmed komma till avslut, det var först när Kevin Amuneke byttes in i början på andra halvlek som man vid ett fåtal gånger lyckades luckra upp hemmaförsvaret. Peter Lindaus formation med tre mittbackar föll väl ut enda fram till dess att Egzon Maholli blev liggandes skadad och Wilhelm Ingves valde att spela ut bollen till inkast för att få Egzon ompysslad. Men istället för att spela tillbaka bollen valde Trelleborg att gå till anfall och via ett inlägg kunde notoriske målskytten Salif Camara Jönsson nicka in matchens enda mål. Bittert minst sagt då vi dels saknade en mittback och dessutom förväntade oss att få tillbaka bollen vid inkastet och därmed var något ofokuserad i momentet som gav Trelleborg det matchvinnande målet. I jakten, som inte blev så mycket jakt lyckades Wilhelm Ingves dra på sig sitt andra gula kort och därmed tvingades lämna planen. Trelleborg kunde utan några större problem spela av resten av matchen.

Nästa match är på lördag hemma mot Landskrona BoIS, avspark 16.00.

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Livescore
Halmias Svenska Fans
Trelleborgs hemsida

// Christoffer Andréasson
Etiketter: herr