Inför Trelleborgs FF - IS Halmia Herr

Serieledande Trelelborg väntar på bortaplan

Forna storlaget Trelleborgs FF parkerar som serieledare efter dem fyra första omgångarna av årets getingbo kallat Div 1 Södra Herr. Mest meriterande är segern i andra omgången borta mot tippade topplaget Öster (1-3 vann TFF med). I övrigt har man besegrat Eskilsminne (3-2) och Norrby (2-0) medans man faktiskt förlorade förra hemmamatchen, nämligen mot Qviding. Just Qviding är ju ett lag som vars spelstil påminner mycket om Halmias, kanske har TFF svårt mot denna typ av kortpassningsspel med mycket bollinnehav, eller så har man lärt sig läxan sedan senast, vi får väl se.

Trelleborg värvade en del inför säsongen och bland annat har man plockat in ett koppel lirare från skuldtyngda skånekollegan Lunds BK. Kvartetten Robin Andersson, Norlla Amiri, Salif Camara Jönsson och Admir Osmancevic anslöt alla ifrån Lund.

Vårt kära IS Halmia kommer ifrån en riktig snyting när man förlorade hemma mot Örgryte förra helgen med 1-4. Men även om Halmia inte kom upp i normal standard så är det ingen skam att förlora mot ett bättre lag, vilket Örgryte faktiskt var matchen igenom. Vi vet dock att om alla bitar faller på plats så kan vi slå vilket lag som helst i den här serien, och nu gäller det att knyta näven i fickan och låta Trelleborg få sota för senast. Positivt är att Per Gulda är tillbaka efter sjukdom, han är enormt viktig på sin ytterbacksplats, inte minst offensivt. Saknas gör endast Kalle Neale som fortfarande inte fått ordning på sin ankel. Återstår att se vilken formation Peter Lindau väljer, rykten har gjort gällande att vi kanske får se något nytt till dagens match, den som lever får se. Några större förändringar bland startelvan lär vi dock inte få se.

Matchens händelser följer ni live på Livescore, se länk nedan. Avspark Söndag 17.00 på Vångavallen.

Länkar:
Tabell och spelschema
Halmias Svenska Fans
Livescore
Trelleborgs hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr