IS Halmia Herr - Örgryte IS 1-4 (0-2)

Örgryte åkte hem med alla tre poäng

Ett disciplinerat Örgryte dominerade stort under matchens första halvlek, och det dröjde inte länge innan mittbacken Fredrik Björk nickade in gästernas ledningsmål. Det var på en frispark efter sex minuter som fd Helsingborgsspelaren knoppade in målet efter en fint slagen frispark. Detta satte sedan ribban för en jobbig halvlek för hemmalaget som aldrig riktigt lyckades ta tag i matchen utan hade förvånansvärt svårt att spela sig ur situationerna i allmänhet, men på mittfältet i synnerhet. Den riktiga gnistan verkade saknas medans gästerna såg fokuserade och rutinerade ut i sitt spel. Örgryte vann allt som oftast duellerna en mot en och kunde precis innan pausvilan skicka in 0-2 från vänsterläge av yttern Sebastian Ohlsson, ett psykologiskt tungt mål för Halmia som nog hade varit nöjda med ett uddamålsunderläge i paus.

I andra halvlek kommer Halmia ut som ett helt nytt lag, hungriga och förmodligen nypumpade med energi från ett par väl valda ord av tränare Peter Lindau. Men detta till trots så kommer istället 0-3 bara sju minuter in på andra halvlek och matchen känns för en kort stund avgjord. Men en straff i den 60e minuten fick oss att börja tro igen, tyvärr läste Örgrytes målvakt Fredrik Andersson Erik Ferman och slängde sig tidigt åt rätt håll och kunde via stolpen styra bollen utanför. Det skulle dock komma ett reduceringsmål till slut, Niclas Taube rann igenom Örgrytes försvar och kunde elegant chippa in 1-3 i matchens 69e minut. Men trots en upprycking av spelet jämfört med första halvlek så räckte hemmalaget inte till mot gästande Örgryte denna dag. På tilläggstid gör Sebastian Ohlsson sitt andra och Örgrytes fjärde mål för dagen.

Till slut en rättvis seger för bortalaget, löpstyrka, disciplin och förmågan att ta vara på sina chanser avgjorde till Örgrytes fördel.

Nästa seriematch borta mot Trelleborg söndag 10e maj kl 17.00, men först kvartsfinal i DM mot Varbergs GIF på onsdag 6 maj kl 18.30 på Alevallen.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Örgrytes Svenska Fans
Örgrytes hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr