Inför IS Halmia Herr - Örgryte IS

Anrika Örgryte är en av favoriterna till seriesegern, men då måste man höja sig ordentligt jämfört med senaste matcherna.

Halmia inledde med en svidande förlust i premiären borta mot Kristianstad, men sedan dess har man radat upp två raka segrar och ett övertygande spel. Först sprang man sönder Norrby med 3-1 och nu senast tog man en härlig 2-0 seger borta mot hemmastarka Oskarshamn. Extra kul att Kevin Amuneke fick göra seriedebut efter skada, och han firade det på bästa vis när han gjorde 1-0 på ett välriktat skott vid stolproten. Ervin Ribic missade Oskarshamnsmatchen pga sjukdom men lär vara åter på benen mot Örgryte, enda frågetecknet bör därför vara Kalle Neale som fortfarande inte uppges vara i spelbart skick.

Örgryte har inlett serien precis tvärtemot Halmia. Man startade med en övertygande seger hemma mot Husqvarna (2-0) inför storpublik på Gamla Ullevi (drygt 2500 pers!). Men efter premiärvinsten har det inte gått lika bra, först svidande förlust borta mot nykomlingen Eskilsminne, där hemmalaget avgjorde rättvist på stopptid, och sedan visserligen en poäng hemma mot Oddevold (även här kvittering på övertid, dock av Örgryte denna gång). Det mest oroväckande för Örgrytesupportrarna är dock inte resultaten, att döma av rapporterna på internet så har själva spelet hackat ordentligt i poängförlusterna senast. Marcus Lantz har ett stort jobb framför sig med att få ihop denna stjärnfyllda trupp, man är fortfarande med rent poängmässigt såklart, men för att få lite arbetsro så bör man ta några trepoängare igen inom en väldigt snar framtid. 

Avspark lördag 16.00 på Örjans Vall. Följ matchen på plats eller via Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Halmias Svenska Fans
Örgrytes Svenska Fans
Örgrytes hemsida
Tabell och spelschema
Livescore

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr