Oskarshamns AIK - IS Halmia Herr 0-2 (0-1)

Imponerande vinst när obesegrade Oskarshamn släppte in sina första mål i årets serie

Halmia tog kommandot direkt i matchen och första halvlek gick nästan enbart till bortalaget. Kevin Amuneke som gjorde sin första seriematch placerade snyggt in 0-1 efter 40 minuter. Man kunde och kanske borde ha punkterat matchen redan i paus, men istället kunde Oskarshamn likväl ha kvitterat i slutminuten när Jonas Käck fick göra en svettig räddning som innebar uddamålsledning när domaren blåste av den första halvleken.

I andra halvlek öste hemmalaget på framåt samtidigt som Halmia blev allt fegare och släppte in Oskarshamn onödigt i matchen. Halmias målvakt Jonas Käck fick bekänna färg och räddade mängder av målchanser från hemmalaget. Sista tio minuterna blev böljande och Halmia hade två gånger chansen att punktera men Robin Thomasson och Niclas Taube gick bet, istället skickade Bilos Yonakhir in 0-2 på tilläggstid och säkrade tre poäng.

Länkar:
Hallandsposten
Barometern
Tabell och spelschema
Oskarshamns hemsida
Halmias Svenska Fans
Livescore

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr