IS Halmia Dam - IF Böljan 2-1 (1-0)

Säker seger i Hallandsderbyt

Det som på förhand skulle bli en riktigt tuff uppgift mot ett rutinerat IF Böljan fick en på förhand väntad start, bortalaget öste på första kvarten och Halmia hade stora problem att försvara sig stundtals.
Men så efter drygt 20 minuter serverade Ebbad Hed nyförvärvet Emelie Helmvall som inifrån straffområdet tryckte in 1-0 bakom fd Halmiamålvakten Anna Eckert.
Allt eftersom lyfte Halmias spel och med lite nyvunnet självförtroende spelade man sig ur dem flesta situationerna galant. Böljan hotade stundtals men det var via längre bollar mot en ensam anfallare som oftast rann ut i sanden.

Bara ett par minuter efter pausen utökade hemmalaget till 2-0 sedan Ebba Hed slagit in sin egen retur, då hade dessutom Emma Harrysson prickat stolpen på en frispark momentet innan. Böljan reducerade med kvarten kvar på en frispark, men det blev aldrig riktigt spännande utan Halmiatjejerna kunde hålla undan till en rättvis och imponerade seger.

Matilde Abrahamsson var planens gigant, en sista utväg i backlinjen men med ett fint spelsinne och bra teknik, här snackar vi talang, blott 16 år gammal!

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam