IS Halmia på SVT 1 ikväll

Med anledning av Riksidrottsförbundets alarmerande siffror om att landets ungdomar slutar med sin idrott i allt tidigare ålder så har SVT's regionala sändningar gjort en reportageserie om just det här.

IS Halmia har idag inte bara en växande ungdomsverksamhet som tränar och spelar matcher, man försöker även fånga upp dem som kanske inte har drivkraften att fortsätta i den befintliga verksamheten som trots allt kräver lite mer ju äldre man blir. I Halmia Football Fitness får ungdomar i åldern 16-20 år chansen att spela fotboll på sina egna villkor, en form av drop-in fotboll. 

Före detta spelare i föreningen, och deras kompisar i sin tur utgör stommen i projektet. Men på sistone har även ensamkommande ungdomar slussats in med väldigt lyckat resultat. Verksamheten är kravlös med fotboll som gemensam nämnare.

Projektet är en rad åtgärder som föreningen IS Halmia gör för att dels bredda idrotten, men också för att ta ett större samhällsansvar för våra ungdomar. Läxhjälpen i klubblokalen, Idrottslyftet och ett kommande projekt mer direkt riktat till ensamkommande ungdomar är några andra.

Se klippet i Svt 1 ikväll 18.30 eller tjuvtitta redan nu på länken nedan.

Halmia satsar på drop-in fotboll

// Christoffer Andréasson

Etiketter: föreningen ungdom