IS Halmia Herr - Norrby IF 3-1 (1-1)

Tre välförtjänta poäng när Norrby besegrades

Trots att Norrby tog ledningen med 0-1 så var det till slut inga diskussioner om vilka som skulle bärga dem tre värdefulla poängen.

I strålande solsken och inför 310 personer marscherade spelarna ut på Örjans Valls gröna gräsmatta. Halmia tog tag i taktpinnen direkt medans gästerna backade hem och slog längre bollar bakom våra offensiva ytterbackar, ett par tillfällen blev det lite småfarligt men det var ändå Halmia som styrde och ställde.

Men så kom då blixten från klar himmel, i minut 26 avancerar Norrby och Richard Yarsuvat på sin högerkant och kommer förbi backlinjen innan han hittar ett inspel till Alen Krasnici i boxen som stöter in 0-1. Tungt och onödigt minst sagt, men det skulle inte bli långvarigt. 
Per Gulda dyker som gubben i lådan upp i straffområdet och nickar in kvitteringen till 1-1 efter inlägg från högerkanten i minut 33. Halmia fortsätter att trumma och Thomasson har bra läge för ledningsmålet men resultatet står sig till halvtid.

Drygt tio minuter in i andra halvlek så rinner Thomasson igenom och blir nerriven av Norrbys målvakt Mergim Krasniqi, gult kort (?!) till Mergim och straff för Halmia. Erik Ferman stegar upp och placerar in 2-1 vid målvaktens vänstra stolpen i minut 57.
Gästerna Norrby börjar nu gå på knäna efter allt jagande och på en hörna i den 69e matchminuten når Egzon Maholli högst och nickar in 3-1. 

Efter det viktiga tredje målet så blir det aldrig riktigt spännande även om Norrby försöker samla kraft och anfalla, Halmia reder ut stormen och tar tre högst välförtjänta poäng i hemmapremiären.

Nästa match borta mot Oskarshamn på lördag 15.00. 

Nedan hittar ni en intervju med Sebastian Crona efter matchen.

Länkar:
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Norrbys hemsida
Tabell och spelschema
Livescore
Radio Sjuhärad

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr