Inför IS Halmia Herr - Norrby IF

Hemmapremiär med revansch i fokus

Två lag med förluster bakom sig i premiären, men ändå med ganska olika förutsättningar.

Halmia inledde som bekant seriespelet borta mot Kristianstad, en match vi gärna kategoriserar under slarv och "allt kan hända i en premiär". Frågan är om det är så enkelt, svaret får vi iaf i lördagens batalj mot Norrby. Hemmalaget kan likt förra helgen mönstra en stark trupp där bara Kevin Amuneke och Kalle Neale troligtvis saknas pga småskador. En stor om inte avgörande lagdel är vårt centrala mittfält som lite oväntat trampade luft i premiären, här krävs det full fokus och stor arbetsmoral mot ett betydligt bättre motstånd i lördagsmatchen.

Norrby kommer som sagt även dem ifrån en förlust i premiären, men här saknas det nog inget självfötroende efter att man stundtals dominerat och spelat ut motståndet Öster hemma på Borås Arena. Nog för att det är tungt att förlora, men om rapporterna från matchen stämmer så lär saker jämna ut sig om man lyckas hålla spelet uppe på den nivån man presterade mot förra årets Superettanlag.
Det är dock ingen skräll att Norrby presterar bra fotboll, man har som många vet spelat Svenska Cupens gruppspel under tidiga våren och där besegrat både Djurgården (4-2) och Ängelholm (5-0). 
I truppen har man ett gäng duktiga killar där kanske förra årets 3a i skytteligan, Richard Yarsuvat sticker ut allra mest.

Det ska dock nämnas att Norrby i veckan åkte på en stjärnsmäll i DM när man förlorade mot FK Lidköping Akademi och därmed gick miste om spel i Svenska Cupen 2016.

Avspark lördag 16.00 på Örjans Vall, matchens händelser följer ni live på SvFF's Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Halmias Svenska Fans
Tabell och spelschema
Livescore
Norrbys hemsida

Nedan följer en intervju inför lördagens match med lagkapten Ervin Ribic.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr