Kristianstads FF - IS Halmia Herr 2-1 (1-1)

Tung förlust i premiären

Kristianstad rann igenom på djupledsbollar och mot detta hittade Halmia aldrig något motmedel. Vigan Ademi målskytt för gästerna.

Peter Lindau kallade matchen för "en av dem sämsta sedan jag kom till föreningen", och då ska det tilläggas att Lindau suttit på Halmias bänk i snart 8 säsonger...

Halmias annars så dominanta mittfält hade igår stora problem med att vinna sina dueller, vilket ledde till att spelet blev väldigt ryckigt och det sedvanliga bollinnhavet försvann i vinden (som iofs var rejäl).

Hemmalaget sårade gästerna gång på gång med djupledsbollar bakom Halmias backlinje, och det var just så som båda lagens mål tillkom. 1-0 kom redan i den femte minuten när Andreas Grahm rann igenom och slog in ettan. Vigan Ademi kvitterade visserligen innan paus på ett snyggt skott utifrån straffområdet, men det var hemmalaget som fick sista ordet med 2-1 i 62a minuten när Joel Nilsson även han rann igenom efter en djupledspassning. Halmia tryckte på lite i slutet men Taube och inbytte Eggertsson lyckades inte förvalta sina lägen och Kristianstad tog en rättvis seger till slut.

Nu gäller det att knyta nävarna i fickorna. Spelet igår höll inte alls måttet och mot ett ganska blekt hemmalag ska man kunna förvänta sig mer, speciellt med tanke på vilka motstånd som vi har framför oss. 

Nästa match är hemma mot Norrby på lördag 16.00.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Svenska Fotbollsförbundets Livescore
Kristianstads hemsida
Halmia Svenska Fans
Ettanfotboll
Kristianstadsbladet

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr