Seriepremiär! Inför Kristianstad FF - IS Halmia Herr

Nu börjar allvaret, är ni redo för en riktig höjdare?!

Så var det äntligen dags, den på förhand högintressanta Division 1 Södra tjuvstartar på lördagen med två matcher men det är på söndagen som vårt kära IS Halmia premiärspelar mot Kristianstads FF på bortaplan.

Årets upplaga av div1 södra har fått smeknamnen "Lilla Allsvenskan" och "Allsvenskan Södra" under försäsongen, och det är kanske inte konstigt att årets upplaga är mer intressant än på mycket länge. Det vimlar av anrika föreningar med Allsvenska matcher på kontot, många av dem dessutom ganska nyligen. Vad sägs tex om Landskrona BoIS, Östers IF, Örgryte IS, IK Oddevold och Trelleborgs FF. Och då har vi ändå inte nämnt Husqvarna FF (Superettan förra säsongen), Norrby IF (som gjorde succe i Svenska Cupen under våren) och alltid välspelande Qviding FIF med före detta Halmianen Kushtrim Maholli i truppen.

Söndagens hemmalag Kristianstads FF var precis som Halmia indragna i bottenstriden förra säsongen, men man lyckades till slut rädda kontraktet med två poängs marginal ned till nedflyttningsstrecket. Truppen spikade man så sent som förra veckan när dem fyra sista pusselbitarna för på plats, varav två känns riktigt intressanta på förhand. Dels P18-landslagsmannen Ylber Ejupi som återvänder till moderklubben efter ett par säsonger i Mjällbys ungdomsled. Från Öster hämtar man dessutom Otto Eriksson, en mittfältare med tre säsonger bakom sig i Växjö och Öster. Tidigare under året har man dessutom fyllt på med spännande spelare som Sadmir Zekovic (Island), Nikola Rajkovic (Österrike), 
Daniel Nicklasson (Mjällby) och Simon Henningsson (LB07). Kristianstad har under försäsongen fått känna på riktigt bra motstånd eftersom att man hade kvalat in till Svenska Cupens gruppspel. På dem tre matcherna blev det tre förluster men mot meriterat motstånd. 

Kristianstads FF - Hammarby 0 - 1
Kristianstads FF - AIK 0 - 3
Landskrona BoIS - Kristianstads FF 2 - 1

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halmia kan mönstra en stark trupp där Kevin Amuneke är enda spelare som inte är tillgänglig för spel ännu, skadebekymmer gör att Kevin får vänta på seriedebuten. Malte Påhlsson följer med som reservmålvakt då Vladimir Lukic inte fått förlängt kontrakt, men han  tränar fortfarande med laget.

Trots en insatsmässigt blandad kompott under försäsongen så har bitarna sakta men säkert fallit på plats under sista veckorna. Vi vet vad grabbarna kan, nu gäller det bara att förvalta materialet och bollinnehavet som är föreningens adelsmärke. En mycket spännande säsong väntar runt hörnet, där två matcher tjuvstartade under lördagen (Oskarshamn - Lund 2-0 och Norrby - Öster 0-1).

Extra roligt är att Halmiaringens buss lockat dryga 30 personer att följa med söderut, hoppas detta ger extra tändvätska till grabbarna så att vi får med oss minst en poäng hem till Halmstad. Nu kör vi!!

Matchen spelas på Kristianstads IP söndag kl 16.00. Ingen rapportering i år på Everysport utan alla matchhändelser rapporteras in i Svenska Fotbollsförbundets Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Tabell och spelschema
Ettanfotboll
Kristianstads hemsida
Kristianstadsbladet
Svenska Fotbollsförbundets Livescore

Sist men inte minst hittar ni en intervju med ett utav nyförvärven, nämligen Max Eggertsson.
Ber om ursäkt för det låga ljudet...

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr