IS Halmia U19 förbereder sig inför Juniorallsvenskan

Stefan Pettersson har en intressant säsong framför sig med sitt U19. Stefan Pettersson har en intressant säsong framför sig med sitt U19.

Nytt för föreningen i år är att man kommer att vara representerade i Juniorallsvenskan Div1 Södra

U19 under ledning av Stefan Pettersson och Nicklas Eckert har varit på tillväxt under ett par år och ska efter sin överlägsna serieseger i klass 3 förra året ta sig an jämnåriga lag i Sverige-eliten.

Serien innehåller många större lag med stora och framgångsrika ungdomslag såsom Olympic, Eskilsminne, Högaborg och Värnamo. Halmia har matchats mot mycket seniorlag i vinter men nu senast mot ett annat U19 så gjorde man sin bästa match hittills när man förlorade med uddamålet mot Allsvenska Falkenbergs U19. Nedan hittar ni ett kopierat referat från U19's egna lagsida.

------------------------------------------------------------------------

"Sista träningsmatchen innan premiären så tog vi minibussarna upp till Falkenberg för att möta deras U19-lag. Matchen är den sista innan seriepremiären då vi åker ner till Malmö och möter Olympic på påskafton. 

Första kvarten på matchen börjar med att FFF har rätt bra tryck på oss mycket för att vi inte hittar ytorna i uppspelen och sätter inte passen ordentligt. Detta ordnar till sig mer och mer och vi tar över matchen mer och mer till följd av detta. Efter tjugosex minuter så driver Rickard upp bra från sin vänsterbacksplats och väggar sig in i banan med hjälp av Philip och sen lägger Rickard en fin macka fram till Vuk som sätter friläget säkert. Ett mycket fint anfall! Tre minuter senare sätter Philip bra press på FFFs mittback och vinner boll som sen går till Vuk som sätter sitt andra mål säkert. Mycket bra press av Philip bäddar för detta mål. Sen så böljar matchen fram och tillbaka. Milos gör några riktigt vassa räddningar och halvleken avslutas genom att Alexander räddar på mållinjen efter en hörna. Så ledning med 2-0 i paus till oss.

Andra halvlek kommer sen att bli en svängig historia. FFF gör tre mål snabbt efter 9,12 och 14 minuter in på halvleken. Två på hörna och en retur efter ett bra skott. Efter den kallduschen visar vi moral och viker inte ner oss utan sju minuter efter deras mål utmanar Vuk backlinjen från höger och kvitterar snyggt FFFs ledning. Nästan direkt efter kvitteringen så tar Falkenberg ledningen igen och några minuter efter så ökar de på sin ledning. Vi fortsätter trycka på ändå och Dorian reducerar fint på ett friläge. Vi jagar en kvittering i slutet men lyckas inte få in bollen över mållinjen. Matchen slutar 5-4 till FFF.

Det är tydligt vad vi är bra på och vad vi är mindre bra och det ska vi arbeta vidare på vid träningarna inför serepremiären. Det är bra glädjande och se att fast vi får tunga mål emot oss så viker vi inte ner oss. Extra plus idag går till Vuk (tre mål och ett hårt arbete), Alexander (stort arbete och många bollvinster på mittfältet) och Rickard (säker på sin kant och farlig framåt)."


Länkar:
U19's lagsida
Tabell och spelschema J-allsvenskan div1 södra

// Christoffer Andréasson

Etiketter: ungdom