IS Halmia Herr (U19/U17) - Lilla Tjärby IK 2-3

Matchens lirare. Felix Persson var på ett lysande spelhumör och låg bakom det mesta i anfallsväg för Halmia. Matchens lirare. Felix Persson var på ett lysande spelhumör och låg bakom det mesta i anfallsväg för Halmia.

Halmia mönstrade ett mixat ungdomslag i DM för seniorer, tyvärr blev det förlust efter ett snöpligt baklängesmål i slutsekunderna.

Hemmalaget (trots spelplats Skedalahed) hade ett enormt bollinnehav under första halvlek, men kvalitén i passningsspelet och avsaknaden av tempoväxlingar saknades och gjorde att det var tufft att ta sig igenom den mur av försvarare som Lilla Tjärby ställde upp med. Bortalaget i sin tur lixtrade till ibland i omställningar men oftast vågade man inte flytta fram tillräckligt med folk och den ensamma anfallaren blev just ensam i  sina försök. Trots detta skapade man tre ganska bra chanser i första halvlek men utan resultat. Halmia däremot tog ledningen i minut 26 när Felix Persson hittade Vuk Lugonjic i straffområdet efter ett fint inlägg, Vuk stötte in bollen otagbart för målisen. Tyvärr var det allt som hände i målväg.

Ett antal byten av spelare och positioner i paus i Halmia och kanske var det detta som gav motståndarna en väg in i matchen igen. Innan dem nya hunnit bli varma i kläderna hade gästerna både kvitterat och tagit ledningen med en halvtimme kvar av matchen. Jakten på en kvittering för Halmia började och det var stundtals en stor press mot bortalagets målvakt. Trots en utvisning på Alexander Hall-Ling (två gula kort) så fortsatte Halmia att trumma på och med två minuter kvar tryckte Philip Bergendahl in en välförtjänt kvittering. Men det räckte tyvärr inte denna fredagkväll, på matchens sista spark skickade Lilla Tjärby iväg en frispark långt utifrån som seglade hela vägen förbi spelare och målvakt till stort jubel hos bortalaget. Direkt efter avspark blåsten domaren av matchen.

Länk:
Matchinformation

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr ungdom