Ungt Halmia räckte inte till mot mer rutinerat HBK

Wilhelm Ingves tog ett stort ansvar när han från sin mittbacksposition styrde och ställde bland alla ungdomar. Wilhelm Ingves tog ett stort ansvar när han från sin mittbacksposition styrde och ställde bland alla ungdomar.

Dagens vingklippta Halmia med endast fem spelare ur A-truppen lyckades inte skaka rivalerna.

Det började dock bra, Halmia med mängder av U17 och U19-spelare i startelvan spelade väl så bra som motståndet första halvtimmen. Liksom hela matchen hade man dock att komma till avslut utan fastnade vid sista pass vid straffområdslinjen. HBK rann däremot igenom ett antal gånger på snabba omställningar och kunde sprinta förbi Halmias backlinje och placera in bollen bakom en överspelad Malte (som dock gjorde ett par riktigt fina räddningar under matchen) i målet. 

Dem blåklädda hade en 3-0 ledning i paus och kändes både starkare och säkrare i passningsspelet, dessutom utnyttjade man sitt omställningsspel genom hela matchen och detta hittade Halmia aldrig något motmedel mot. Siffrorna rann iväg till 6-0 innan domaren blåste av matchen på ett kylslaget Halmstad Arena denna tisdagskväll.

Resultatet är inget att säga om, HBK vann klart rättvist och var aldrig riktigt hotade. MEN, det är ingen skam att få stryk mot ett bättre lag, speciellt inte med den unga orutinerade trupp som Lindau fick mönstra idag. Många ungdomar gjorde riktigt bra ifrån sig och vittnar om en fortsatt ljus framtid. En stor eloge också till Wilhelm Ingves, Ervin Ribic och övriga A-lagsspelare som tog ett stort ansvar på planen och hela tiden coachade och gav våra ungtuppar positiv feedback, underbart att se.

Länkar:
Hallandsposten
Halmstad BK's hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr