Vinst för IS Halmia F17 i Regionslutspelet av Futsal-SM

Foto: Christoffer Andréasson Foto: Christoffer Andréasson

Halmias tjejer vann sin grupp och är därmed klara för det stora SM-slutspelet i Göteborg där dem åtta bästa lagen i landet deltar.

Tre raka segrar och 17-3 i målskillnd talar sitt tydliga språk, Halmia var numret större än sina gruppmotståndare och kunde ganska avslappnat spela hem gruppsegern under lördagen i Halmstad Arena. 3-2 mot Södra Sandby följdes upp med 10-0 mot Rödsle och sedan 4-1 i gruppfinalen mot Nättraby. Tjejernas individuella skicklighet tog dem alltså till det stora SM-slutspelet för andra året irad, och detta med bara ett fåtal inomhusträningar i benen. 

Nu återstår "bara" att lösa det katastrofala upplägget från Svenska Fotbollsförbundet. Det är nämligen så att Svenska F16-landslaget har samling på Bosön samma helg som Futsal-SM ska avgöras i Göteborg. Ett landslagsläger som Halmia har fem spelare aktuella för, mer än halva futsallaget alltså...

Länkar:
Resultat regionala gruppspelet

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam ungdom