Meriterade Kevin Amuneke förstärker Halmia

Kevin Amuneke, här i Landskronatröjan. Bild lånad från worldfootball.net Kevin Amuneke, här i Landskronatröjan. Bild lånad från worldfootball.net

Många har hoppats men inte vågat tro, men idag blev det klart att Kevin Amuneke spelar fotboll i IS Halmia 2015.

- En drömvärvning, en snabb vänsterfotad irrationell spelare. Ja så uttryckte sig Mats Jingblad när han i december 2007 värvade Kevin Amuneke till IFK Norrköping.
Kevin är född i Lagos, Nigeria och har två landskamper på meritlistan. Han kom till Sverige och Landskrona från den portugisiska fotbollen 2004, sedan dess har det även blivit spel i Norrköping, Öster och en kort sejour i Trelleborg. Men däremellan har Amuneke provspelat med Helsingborg, varit två vändor i Portugal, samt även Bulgarien, Rumänien och nu senast i Serbisk fotboll. 

I Kevin Amuneke får nu Halmia äntligen sin anfallare som man jagat sedan Sonny Karlsson lämnade för Syrianska i vintras. Kan Kevin hitta tillbaka till den nivån han höll under sin tid i Landskrona med bland annat 16 mål på 48 matcher så lär många Halmianer få anledning att jubla under säsongen. Med sina 28 år blir han en av dem äldre i laget, men också med många år kvar på toppen av sin karriär.

Vi önskar Kevin varmt välkommen till IS Halmia!

Länkar:
Halmias Svenska Fans
Fooballtransfers
Hallandsposten
Norrköpings Tidningar
Helsingborgs Dagblad

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr