Äntligen drar säsong 2015 igång!

Länge har vi väntat, dem flesta av oss sedan domaren blåste av cupmatchen mot Malmö FF i november 2014.

Idag lördag är det så dags för matcher igen, om än "bara" träningsmatcher ett tag framöver.

Herrarna reser österut till Jönköping för match mot kommande seriemotståndarna Husqvarna, matchen speas inomhus i Elmiahallen och i Halmias trupp finns förutom ett par provspelare även fyra egna juniorer i Emil Bystedt, Oskar Gustafsson, Marcus Jönsson och Felix Persson. Fantastiskt roligt att ungdomarna nu ger sig in i hetluften på allvar, ett bra kvitto på en väl fungerande ungdomsverksamhet i föreningen. Ur ordinarie truppen saknas Crona, Taube, Vigan, Egzon, Mangfors och Jonas Lindh.

Appropå ungdomar så är det även premiären för dem under lördagen, U19 reser söderut till Sebastian Cronas moderförering Lödde. Det är deras a-lag (div3) som står för motståndet, inte helt ologiskt eftersom att det är just vårt U19 som kommer att spela a-lagsfotboll under namnet IS Halmia Academy i division 6 under säsongen.
Även U17 säsongsdebuterar på lördagen, BK Walldias A-lag (Div4 Elit) gästar Halmstad Arenas konstgräs med avspark klockan 12.45. 

För damerna dröjer det ytterligare en vecka innan delar av truppen smygstartar med Futsal-SM i Halmstad Arena, för att veckan därpå inleda träningmatchandet mot Eskilsminne.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr föreningen dam ungdom