Aktuell information

Halmiavän,

God fortsättning på det nya året!

Jag vill med dessa rader ge alla Halmiavänner aktuell information kring situationen i Halmia just nu.

IS Halmia har haft en mycket positiv utveckling de senaste åren. Vi har haft fina sportsliga resultat med såväl herrar som damer, vilket innebar att under säsongen 2014 spelade damlaget i Elitettan och var ett av de 26 bästa lagen i Sverige. Tyvärr räckte vi inte till utan får börja om i division 1 igen. Herrarna höll till i division 1, där säsongen inte riktigt blev vad vi hoppades, men det finns en stor potential i laget, vilket laget visade i slutet av säsongen då kontraktet säkrades och vi nådde vår målsättning om en placering på övre halvan av serien.

Det stora glädjeämnet under säsongen var ungdomsverksamheten som växer för varje dag. Vårt U-17 lag blev fyra i Gothia Cup i somras bland 130 lag och vann sin serie, U-19 vann Cup Danmark i Köpenhamn och även för detta lag blev det serieseger. Damlag 2 slutade trea i division 2.

Att vår ungdomsverksamhet håller hög klass bevisades genom att Halmia under den gångna säsongen haft ett flertal ungdomar på Elitläger och landslagsuttagningar. Malte Påhlsson gjorde debut i U-15 landslaget, Ebba Hed, Matilda Olsson och Matilde Abrahamsson debuterade i F-15 landslaget. Sedan tidigare har Amanda Johnsson Haar haft landslagsuppdrag för F-17 och F-18. Vi skall heller inte glömma att Arbnora Robelli representerat Albanien i VM-kvalet (seniorer) inför VM 2015 i Kanada nästa år. Vi ha all anledning att vara stolta över vår ungdomsverksamhet!!

IS Halmia arbetar efter en vision ”Återtåget - vision 2017!”, den visionen vill vi fortsätta arbeta efter och jag är stolt över att vi är en av de få föreningar som har herr- och dam verksamhet på hög nivå, samt numera en växande ungdomsverksamhet som skall säkerställa vår fortsatta utveckling.

Utvecklingen av föreningen har gått fort vilket orsakat att vi nu har drabbats av vad vi kan kalla ”Växtvärk”, där vi står inför en tuff ekonomisk verklighet. Inom föreningen arbetar vi hårt för att klara vår ekonomi, men vi konstaterar att när det går sämre sportsligt innebär det bla minskade publikintäkter och minskade marknadsintäkter, vilket innebär att vi kommer att uppvisa en relativt stor ekonomisk förlust för 2014. Budgetarbetet inför 2015 är därför inriktat på minska kostnaderna och vi kommer att intensifiera arbetet med att öka intäkterna under 2015.

Vi kommer att intensifiera satsningen på ungdomsverksamheten, här finns Halmias framtid! I detta arbete kommer Björn Andersson att spela en stor roll. Siktet är fortfarande inställt på Superettan och Elitettan, men det måste ske med kontroll över ekonomin.

Halmiahälsningar

Susanne Erlandsson
Ordförande IS Halmia
 

Etiketter: föreningen