Uppladdning pågår, 5 dagar kvar

En enda match återstår utav den svenska fotbollssäsongen 2014, idag tar vi tempen på Halmias lagkapten Sebastian Crona.

Seriespelet är över för i år, hur sammanfattar du säsongen i div 1 södra?
- En säsong som har gått både upp och ner. Vi har gjort många bra insatser som inte resulterat i poäng samt mindre bra insatser som slutat med att vi bärgat alla tre poäng. Det har varit en väldigt jämt serie där nästan alla lag har slagit varandra. Vår höst är såklart bättre än vårsäsongen sett till poängskörden men vi spelade väldigt bra fotboll under våren också.

Varför gick det så mycket bättre under hösten?
- Under hösten blev vi väldigt starka som lag framförallt och var därför väldigt svårslagna.

Igår spelades kvalmatcherna till superettan och det slutade med att vi i div 1 södra nästa år får tampas med lag som Öster, Landskrona, Huskvarna, Örgryte, Oddevold, Lund med flera, vad är dina tankar kring detta?
- Nästa säsong har jag inte riktigt börjat tänka på ännu då en stormatch återstår, mötet mot svenska mästarna och Champions League-laget Malmö FF. Men nu när du nämner det så blir det självklart väldigt spännande och kanske en ännu mer jämn serie nästa år, om det nu går. Det blir många roliga matcher mot många klassiska lag.

Årets höjdpunkt närmar sig när IS Halmia ställs mot svenska mästarna och champions league-laget Malmö FF på lördag, vad är din känsla inför matchen?
- Mina känslor inför lördagens match är lite svåra att beskrivna. Som många vet är Malmö FF ett lag jag följer väldigt noga och som jag sedan barnsben haft nära hjärtat. Jag tycker det är fantastiskt roligt och väldigt inspirerande att få möta dem. Det kommer bli säsongens absolut tuffaste match men vi är redo och hela laget är väldigt sugna på att få knäppa Champions League-laget på näsan. Vi vet vad vi kan och förhoppningsvis så drar vi det längsta strået på lördag och tar oss vidare i Svenska Cupen.

Vi tackar Sebastian Crona för den lilla intervjun och återkommer i dagarna med mer uppsnack inför lördag, håll till godo!

Ni kan köpa era biljetter redan nu och därmed slippa stå i kö på matchdagen, se länk nedan.

Länkar:
Malmö FF's hemsida
Spelschema omgång 1-2 i Svenska Cupen
Biljetter till Halmia - Malmö
Biljetter för Malmösupportrar

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr föreningen