IS Halmia Herr - Lunds BK 0-1 (0-1)

Mårten Andersson tog chansen i avstängda Egzon Mahollis frånvaro. Mårten och Ingves lyckades bland annat med bedriften att få skytteligavinnaren Salif Camara-Jönsson mållös. Mårten Andersson tog chansen i avstängda Egzon Mahollis frånvaro. Mårten och Ingves lyckades bland annat med bedriften att få skytteligavinnaren Salif Camara-Jönsson mållös.

Trots förlust så klarade man målsättningen att hamna på övre halvan.

Halmia startade matchen bäst och hade ett tydligt bollinnehav under första halvtimmen, men Jonas Käcks utvisning sedan han kommit helt fel ut och boxat undan bollen utanför straffområdet blev givetvis tung med en hel timme kvar att spela. Lund fick mer och mer att säga till om och i en tilltrasslad situation i straffområdet kunde Lunds Osmancevic trycka in ledningsmålet precis i slutskedet av första halvlek. 

Andra halvlek blir lite sönderryckt och det är stundtals riktigt hetsigt på plan mot både domare och motståndare. Trots det reducerade manskapet så står Halmia upp bra, farligheterna Lund skapar är på kontringar när hemmalaget öser på framåt. Luka som fick ersätta Käck i målet gör flera riktigt bra ingripanden och har även stolpen på sin sida vid ett tillfälle. Halmia blir allt mer desperata ju längre matchen lider men närmre än en lobb strax över ribban av Crona kommer man inte.

Stort plus till Mårten Andersson och Andreas Wrele som gjorde två riktigt bra insatser i startelvan idag!

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Everysport
Lunds hemsida
Halmias Svenska Fans
Sydsvenskan

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr