Inför IS Halmia Herr - Lunds BK

Halmia och Lund möttes under försäsongen på Sannarps konstgräs. Foto Guy Palm Halmia och Lund möttes under försäsongen på Sannarps konstgräs. Foto Guy Palm

Kontraktet är säkrat och nu är det dags för sista matchen innan Malmö FF kommer på besök.

Halmia både överraskade och imponerade när man tog sin fjärde raka seger och besegrade Trollhättan med 2-0 på bortaplan senast. Detta trots en högst begränsad gräsmatta och med tanke på hemmalagets utsatta position i botten samtidigt som Halmia bara har placeringar att spela för. Klass slog motivation helt enkelt. Nu är Sonny Karlsson tillbaka i truppen och saknas gör istället Egzon Maholli som drog på sig sitt tredje gula kort mot Trollhättan. Frågetecken för Taube och Mangfors, säkrare besked på matchdagen. Matchen saknar någon större betydelse för båda lagen men för hemmalaget handlar mycket om att förbereda sig inför stormatchen om två veckor då svenska mästarna Malmö FF kommer på besök i Svenska Cupen. Att då ha avslutat serien med fem raka vinster ger såklart råg i ryggen innan säsongen avslutas på Örjans Vall 15 november.

Skuldtyngda Lund var länge med i kampen om uppflyttning men en svag höst med bara fyra vinster satte grus i maskineriet. Det som har kännetecknat Lund under hela säsongen är deras målfabrikation, osannolika 65 gjorda mål landar på ett snitt på 2,6 gjorda mål/match. Av dessa har överlägsna skytteligavinnaren Salif Camara Jönsson gjort 27 st. Men det är inte bara framåt som bollarna har trillat in, 45 insläppta mål överträffas bara av redan nedflyttningsklara Uddevalla och Skövde. En annan anledning till att man inte hamnar högre upp i tabellen är Lunds bortafacit, endast 12 inspelade poäng utanför Klostergården tillhör även det bottenskiktet, men å andra sidan är man tillsammans med Utsikten och Örgryte klart bäst på hemmaplan med 29 inspelade poäng. Knappast läge för 0-0 idag heller va?

Obs! Matchen spelas på Skedalaheds IP, konstgräs. Avspark 15.00 lördag 1/11. På grund av arenaflytten och därmed bristande teknikutrustning så rapporteras Everysport via mobil, bara mål och eventuella röda kort kommer att rapporteras.

Länkar:
Lunds hemsida
Tabell och spelschema
Everysport.com
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr