IS Halmia Herr - Skövde AIK 4-2 (2-0)

Andreas Wrele fanns med i startelvan idag och gjorde det så viktiga ledningsmålet till 1-0. Andreas Wrele fanns med i startelvan idag och gjorde det så viktiga ledningsmålet till 1-0.

Ett stort steg mot nytt kontrakt, men än är inget klart.

Skövde blev andra laget på kort tid som Halmia skickar ner i division 2, och faktum är att vi kan få uppleva samma sak nästa helg när Trollhättan väntar på bortaplan.

Trots en svag inledning från hemmalaget så var det ett patenterat bollinnehav för Halmia i hela första halvlek. Det tog dock ca tio minuter innan Halmia lyckades spela sig igenom ett väl samlat bortalag som stängde ytorna på mittplan, några halvchanser skapades av Sonny och Ingves men skärpan i avslutet är inte vad den borde. Istället är det en vikarierande Andreas Wrele som får jubla i minut 20, detta sedan han snappat upp bollen till vänster i straffområdet, han tvekar inte utan går på avslut direkt och bollen smiter under Skövdemålvakten i det blöta gräset. Bara minuterna efter så serveras Ingves i straffområdet efter ett inlägg, Lemlands Ronaldo tvekar inte utan smäller till bollen som smiter strax över ribban från ca 11 meter.

Med tio minuter kvar av halvleken får Sonny ett kanonläge att utöka ledningen, Kamals fina inlägg träffar Sonnys panna me skarvnicken stendör i en lerpöl metern utanför mållinjen istället för att studsa in på "rätt" sida linjen. Det skulle dock bli 2-0 innan pausvilan, en hörna från Ferman hamnar i andravågen hos Sonny i straffområdet, ingen tvekan här utan bollen bombas upp i nättaket bakom en chanslös Skövdemålvakt. Precis när man lutat sig tillbaka och väntar in signalen för halvtid så är Skövde ytterst nära en kvitteringen, Halmias försvarslinje är inte samspelt när bolle slås ut på Skövdes högerkant, helt ensam får Skövdespelaren vandra in mot första stolpen men avslutet är av sämre klass och tar i burgaveln.

Halmia kontrollerar matchen utan att spela någon bländande fotboll, effektiva i avsluten och med ett bortalag som är tvärtom i sina få farliga omställningar.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Halmia vinner en hörna från höger. Gulda servar såpass fint att bollen dimper ner på en smått chockad Egzon Mahollis skosnören, van målskytt som han är så sitter 3-0 med en strumprullare förbi backar och målvakt från nära håll. Nu känns matchen avgjord och frågan är om inte Skövde kastar in handduken nu, vi kommer att få se mer mål är känslan.
I den 57e minuten får Skövde sitt andra jätteläge i matchen att spräcka nollan, men Käck kommer ut bra på ett friläge och räddar med en benparad. Istället ökar Halmia på till 4-0 tre minuter senare, en ny bra hörna från Gulda prickar Sonny som skarvar in den vid första stolpen. Nu kan det bli ketchupeffekt!
Den enda effekten som uppstår är istället att Halmia lägger sig på latsidan och tillåter Skövde att komma in i matchen igen, först via inbytta anfallaren Edin Hamidovic i den 65e minuten, och sedan av Suljev, även han inhoppare i 86e minuten. Skövde har också bud på 4-3 men Ingves jobbar tillbaka förtjänstfullt och får en tå på bollen som styrs till resultatlös hörna i slutminuten. Halmia reder ut det till slut men det blev onödigt tempofattigt och rent ut sagt dåligt spel sista kvarten.

Dagens match var väl ingen galaföreställning direkt, men fyra mål imponerar och dem tre poängen var klart viktigast för dagen. 

Halva potten vanns utav lottnummer 2672. 

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
Hallandsposten
Skövdes hemsida
Halmias Svenska Fans
Skaraborgs Allehanda
Skövde Nyheter
Sveriges Radio Skaraborg

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr