Djurgårdens IF FF - IS Halmia Dam 5-1 (1-0)

IS Halmia Dam 2014. IS Halmia Dam 2014.

Ny stor förlust när Djurgården helt enkelt var för bra, det dröjde dock innan man stängde matchen helt.

Dagens match symboliserade Halmias ettåriga sejour i finrummet, motståndarna är bra, i vissa fall riktigt bra som idag. Ett anfallsglatt hemmalag tog ledningen i minut 21 genom skytteligavinnaren Mia Jalkerud, men trots detta stod Halmia upp bra och höll 0-1 i halvtid. Tyvärr kommer 2-0 direkt i inledningen på andra halvlek och sedan rasslar det till ytterligare tre gånger bakom Anna Eckert i målet, innan Tilda Bengtsson reducerar på nick i slutskedet. 

Vi kan konstatera, precis som Håkan Magnusson uttalade sig efter matchen, Halmia var inte riktigt redo för Elitettan ännu. Tiden kom till slut ikapp Halmia som till denna säsongen avancerat två serier på två år. Givetvis är det tråkigt att åka ur en serie, speciellt på det sättet när man egentligen aldrig på allvar var med i kampen om att undvika nedflyttning. Men det här med lärdom och rutin ska inte underskattas, målet att vara i Elitettan 2017 kvarstår och tills dess har man skaffat sig en mängd nya erfarenheter och rutin från årets säsong, både som spelare, ledare och föreningen i stort. Nu vet vi vad som krävs och hur gigantiskt stort steget är från division 1 till Elitettan. 

Det är lätt att stirra sig blind på tabellen och alla är vi nog överens om att 79 insläppta mål (ca 3/match) och 28 gjorda mål ( ca 1/match) inte är bra nog. Det finns dock många ljusglimtar som är värt att ta med sig in i nästa års division 1, tänkte lista några av dem här:

  • Vi har i truppen hela fem spelare aktuella för olika landslag (Arbnora, Amanda, Matilda, Ebba och Matilde).
  • Jessica Jingblad, kommer hon bara tillbaka i närheten av sin forna klass så vinner hon skytteligan i division 1, sanna mina ord.
  • Ungdomarna, förutom ovan nämnda spelare så dräller det utav talanger underifrån, jag har själv fått bevittna dem från nära håll, med rätt utveckling så kommer vi att ha fler spelare som aspirerar på landslagsplatser framöver.
Halmia gjorde vad man kunde men räckte inte till i Elitettan 2014, men vi kommer tillbaka! Senast 2017 spelar vi elitfotboll igen, då blir det åka av!


Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Hallandsposten
Djurgårdens hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam