Inför IS Halmia Herr - Skövde AIK

Kamal Mostafa är tillbaka i spel efter sin lårskada. Det börjar bli hög tid för ett mål eller två för vår lille bolltrollare, kommer dem idag tro? Kamal Mostafa är tillbaka i spel efter sin lårskada. Det börjar bli hög tid för ett mål eller två för vår lille bolltrollare, kommer dem idag tro?

Chans till revansch när nästjumbon Skövde kommer på besök. 

Nya viktiga poäng står på spel i den fortsatt täta bottenstiden av division 1 södra anno 2014.

Halmia har i och med segern senast mot Oddevold skapat sig en lucka ner till Trelleborg och Trollhättan, låt vara att den bara är på 3-4 poäng. Men med tanke på hur spelschemat ser ut dem sista omgångarna, med inte minst bortamatchen mot Trollhättan nästa helg så gäller det att fortsatt vara ödmjuka inför uppgiften. Skövde är i teorin redan klara för spel i division två kommande säsong, och med tanke på dem två tappade poängen i sommarens möte (1-1 efter sen kvittering av Taube) så är det bara tre poäng som gäller idag. Några av övriga lag som kämpar om att undvika nedflyttning möts inbördes idag (mer om det lite längre ner), därför kan tre poäng betyda väldigt mycket inför dem två avslutande omgångarna.

Niclas Taube har haft problem med sin axel igen men rapporteras kunna slutföra säsongen innan operation väntar, positivt är också att Kamal Mostafa är tillbaka i träning och är en man för en tänkbar startelva efter sin lårskada. Ervin Ribic är tyvärr avstängd men just det centrala mittfältet är starkt även på bänken så det lär inte bli några större bekymmer för duon Wrele/Thomasson som lär ligga närmst till hands.

En intressant match mellan två lag i riskzonen för nedflyttning pågår i skånederbyt mellan Kristianstad och Trelleborg parallelt med Halmias match, och på söndagen möter Trollhättan ett pånyttfött Oskarshamn.

Avspark lördag 15.00 på Örjans Vall, om ni mot förmodan inte kan se matchen live så följer ni den som vanligt på Everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
Hallandsposten
Skövdes hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr