IS Halmia Dam - Sunnanå SK 1-7 (0-3)

Halmias mångsidige Tilda Bengtsson tröstmålade när gästande Sunnanå visade sin klass och körde över hemmalaget med 1-7. Halmias mångsidige Tilda Bengtsson tröstmålade när gästande Sunnanå visade sin klass och körde över hemmalaget med 1-7.

En katastrofal matchinledning förstörde avskedstillställningen på hemmaplan.

Hemmalaget IS Halmia aviserade flera förändringar i truppen jämfört med senast, målvakten Anna Eckert saknades tillsammans med skadade Amanda Johnsson-Haahr. Tillbaka i startelvan var Arbnora Robeli.

Gästerna Sunnanå rivstartade matchen och före detta landslagsspelaren Madelaine Edlund gjorde 0-1 efter dryga minuten spelad. Sedan rasade Halmia ihop och släppte in ytterligare två mål innan tio minuter var spelade. Hemmalaget tvingades till ändringar i formationen och tätade till det värsta läckaget, något som gjorde att man höll 0-3 till paus. 

Andra halvlek är dock bara fyra minuter gammal när gästerna utökar till 0-4 och sedan ramlar målen in i jämn takt bakom Michaela Dahlberg som inte kan vara helt tillfreds med försvarsspelet. Tilda Bengtsson reducerade till 1-6 när hon i den 86e minuten snappade upp ett inlägg från Matilde Abrahamsson. Matilde var pigg när hon kom in och skapade ett par lägen från sin högerposition. Tyvärr fick Sunnanå sista ordet när Stina Hedlund gjorde 1-7 i den 93 minuten.

Halmia gjorde en slätstruken insats men Sunnanå är ett riktigt bra lag, det får man inte glömma.

Nu väntar Djurgårdens IF borta mot Stockholms Stadion nästa lördag, sedan är Elitettanäventyret slut för denna gång, nya tag i division 1 nästa säsong.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Sunnanås hemsida
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam