Inför IS Halmia Dam - Sunnanå SK

IS Halmia närmar sig slutstationen på årets Elitettanäventyr.

Årets sista hemmamatch spelas på Halmstad Arena IP pga tisdagen U21-landskamp på Örjans Vall. Det blir alltså sista gången som halmstadpubliken får gå på Elitettan-match, för den här gången ska tilläggas. Visionen om Elitettan 2017 kvarstår och vi får garanterat se ett revanschsuget Halmia i division 1 nästa säsong. Anna Eckert är ett osäkert kort efter att hon fått kasta in handduken på uppvärmningen mot QBIK senast, en krånglande axel verkar vara problemet. Ebba Hed är i Kroatien med F16-landslaget och spelar EM-kval och missar därmed morgondagens match. 

Skellefteålaget Sunnanå har en lagom bit att resa inför dagens match, 128 mil enkel resa. Tyvärr för Sunnanå så är chansen till uppflyttning borta och det handlar istället om att börja summera säsongen samt att återta tredjeplatsen i tabellen. Den stora stjärnan hos gästerna är utan tvekan den före detta landslagsspelaren Madelaine Edlund. Sunnanås styrka OCH svaghet har varit målskyttet, 45 gjorda mål är drygt tio mindre än topplagen Hammarby och Mallbacken, men det som förvånar är att ingen spelare i Sunnanå gjort mer än fem mål. Istället har man tretton olika målskyttar men ingen som sticker ut och är i närheten av skytteligatoppen. Vårens möte slutade med vinst 3-1 för hemmalaget Sunnanå, detta efter att ha gjorde både 2-1 och 3-1 i matchens sista sju minuter.

Matchen spelas på HALMSTAD ARENA IP, avspark söndag 13.00. Matchen följer ni på plats eller via Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Sunnanås hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam