IS Halmia Herr - IK Oddevold 2-1 (1-1)

Ytterbacken Erik Ferman jagar Niclas Taube i interna skytteligan, Erik är nu uppe i sex fullträffar. Ytterbacken Erik Ferman jagar Niclas Taube i interna skytteligan, Erik är nu uppe i sex fullträffar.

Tre välförtjänta poäng och ett stort kliv mot nytt kontrakt.

Det blev en lite märklig match i strålkastarljuset på Örjans Vall. Vi fick se en väääääldigt lång uppvärmning sedan det blivit klart att matchen blivit framflyttad en halvtimme pga transportproblem för dagens huvuddomare. 
Halmia startade matchen ganska piggt och Erik Ferman fick första möjligheten när han i matchens andra minut inte fick träff på volley efter inlägg från Ribic. Niclas Taube har sedan en skarvnick som plockas ner utav Oddevolds målvakt, men det är i minuten efter det händer. Via en snabb omställning anfaller Oddevold och Halmia ligger helt fel i positionerna, ett instick till Westermark och 0-1 skruvas in vid Jonas Käcks bortre stolpe. Uppförsbacke efter bara tio minuter alltså.

Kommande 15 minuter är sedan en uppvisning från Halmia i felpasningar och långbollar till ingen alls, hemmalaget hade enorma problem att komma över mittlinjen och i frustration spreds bollarna till höger och vänster ut över sidlinjerna. Oddevold är nära att utöka sin ledning två gånger om, men sedan händer något i Halmialägret. 
I matchminut 28 kommer Sjögren igenom på sin högerkant och snurrar fram och tillbaka ett par gånger innan han avslutar ett skott som touchas på Oddevoldben och rullar rakt igenom straffområdet till hörna. Bara minuterna senare biter sig hemmalaget fast på Oddevolds planhalva och det är ett allt mer frustrerat bortalag som börjar tappa tålamodet och ägnar mer och mer energi åt domslut eller snarare vad som borde varit domslut. Halmias bollinnehav håller i sig och i matchens 35e minut rivs Niclas Taube ner i straffområdet med straff som följd. Erik Ferman stegar fram, lurar målvakten i ena hörnet och placerar bollen i andra. Välförtjänt kvittering sedan man ryckt upp sig från den bedrövliga matchinledningen.

Halmia behåller greppet om matchen och hinner skapa tre hyfsade lägen att ta ledningen innan paus men firma Ribic, Sonny och Crona har inte siktet inställt utan bollen smiter utanför eller över i avsluten. Jonas Käck får göra en fin räddning när Oddevold skjuter från straffområdslinjen, bollen borrar sig ner mot ena stolproten men Käck är vaken och kastar sig ner och stöter undan.

När spelarna är på väg ner i spelargången i paus så uppstår lite tumult mellan spelare från dem olika lagen, det lugnar dock ner sig ganska snabbt sedan domare och lagledare särat på dem inblandade.

Andra halvlek inleds med en jättechans för bortalaget, Oddevold rinner igenom till ett friläge men Jonas Käck är iskall när han tar ett par steg ut och sedan väntar in anfallaren, med en snygg benparad räddar han ett givet baklängesmål. Det är dock fortsatt bollinnehav och fördel Halmia även i inledningen av andra halvlek, Sonny Karlsson har ett bra läge efter framspelning av Taube men skottet tar på täckade Oddevoldben i den 50e minuten. Efter lite kvadratenspel i Oddevolds straffområde drar Crona iväg en projektil som smiter en bit över ribban, minuterna senare är det Sonnys tur att testa skott, men även denna gång smiter den tätt utanför. I den 66e minuten ställer Halmia till det för sig när en riktigt dålig passning leder till kontring 3 mot 2 för Oddevold, ett givet mål fumlas iväg av bortalaget och det ska Halmia vara tacksamma för. Istället blir det mål åt andra hållet när domaren pekar på straffpunkten än en gång, Erik Ferman är stensäker och placerar in bollen vid målvaktens högra stolpe. 2-1 och läge för tre poäng. 
Efter målet sjunker kvalitén en aning och det blir stundtals lite hetisgt på planen, dock utan några större incidenter. Halmia fortsätter att styra och ställa och när gästernas Jansson drar på sig sitt andra gula kort med fem minuter kvar så går luften ur gästerna. Halmia spelar av resten av matchen och kunde ha gjort även 3-1 när Ribic och Frantzich x 2 får chansen i omställningar. Domaren blåser till slut av matchen och Halmia tar tre värdefulla poäng i kampen om nytt kontrakt, nu ligger pressen på övriga lag inblandade i bottenstriden när resterande matcher i omgång 23 ska spelas lördag och måndag. Först då vet vi utgångsläget inför nästa veckas hemmamatch mot nästjumbon Skövde.

Publik 220. Halva potten: #2428 vann 1240 kr.

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Oddevolds hemsida
Halmias Svenska Fans
Oddevolds Svenska Fans
Everysport.com
Bohuslänningen

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr