Inför IS Halmia Herr - IK Oddevold

Bolltrollaren Kamal Mostafa missar kvällens match pga sin sträckning i baksida lår, ett tufft avbräck för Halmia då Kamal skapar mycket på egen hand. Bolltrollaren Kamal Mostafa missar kvällens match pga sin sträckning i baksida lår, ett tufft avbräck för Halmia då Kamal skapar mycket på egen hand.

Säkrare mark eller fortsatt kniven på strupen, ikväll mot Oddevold smäller det.

Halmia och Oddevold tjuvstartar den 23e omgången på torsdagskvällen, anledningen till att matchen spelas ikväll och inte på lördag som det var tänkt har att göra med Svenska U21-landslagets kvalspel mot Franrike som går på Örjans Vall på tisdag. Vid en eventuell vinst ikväll så tar man ett stort steg mot nytt kontrakt då man skapar en lucka på sju poäng ner till Trollhättan på nedflyttningsplats, en förlust däremot och man är fortsatt fyra poäng före, men då ska man komma ihåg att just Trollhättan och Halmia möts i den näst sista omgången. 

I hemmalaget saknas Kamal Mostafa som inte hunnit bli återställd från sin sträckning i baksida lår, det är också osäkert om målvakten Jonas Käck kommer till spel, Jonas fick gå av tisdagens träning efter en smäll mot huvudet. Mycket kommer att handla om Sonny Karlsson ikväll, han kommer att få stångas med bland annat Peter Nyström (fd Halmstads BK) som är mittback dagen till ära i Oddevold. Det gäller också att pricka Sonny i boxen med inlägg och instick, vi vet att han är livsfarlig när chanserna dyker upp, bara vi serverar honom med "rätt" bollar.

Oddevold, precis som Halmia, har underpresterat i årets upplaga av söderettan. Man var tillsammans emd Örgryte och Trelleborg storfavoriter att ordna uppflyttning till Superettan. Tre raka förluster under Juli och Augusti (Norrby, Motala och Kristianstad) gjorde att man tappade sin topplacering och halkade efter, något man inte lyckats reparera igen. Hösten har varit upp och ner där man dock besegrat dem båda topplagen hemma på Rimnersvallen, Utsikten besegrades med 1-0 och nu senast slog man Lund med 4-3 i en galen match med fem mål sista 20 minuterna, varav Oddevold vände 2-3 till 4-3 på dem sista fyra minuterna. Förutom Peter Nyström så finns en annan Halmstads BK-bekanting med i Oddevold, enligt IKO's hemsida så inleder dock Liridon Selmani på bänken ikväll. Jesper Jonasson Westermark leder interna skytteligan med tio fullträffar.

Matchen spelas 19.00 ikväll torsdag på Örjans Vall. Ni följer matchens händelser live på Everysport, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
Oddevolds hemsida
Halmias Svenska Fans
Oddevolds Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr