IFK Uddevalla - IS Halmia Herr 0-2 (0-1)

Niclas Taube drar ifrån i interna skytteligan, idag gjorde han sitt åttonde mål för säsongen när han punkterade matchen och skickade ner IFK Uddevalla i division 2. Niclas Taube drar ifrån i interna skytteligan, idag gjorde han sitt åttonde mål för säsongen när han punkterade matchen och skickade ner IFK Uddevalla i division 2.

Viktig seger borta mot jumbon!

Halmia var ofina nog att åka till Uddevalla och inte bara ta tre poäng utan också skicka ner hemmalaget i division 2 till kommande säsong.

Kanske att det inte var den mest välspelade matchen i år, men dem tre poängen väger blytungt i bottenstriden just nu. I och med segern så är det fyra poäng ner till nedflyttning och Trollhättan, men FCT kan minska gapet igen imorgon vid en eventuell vinst hemma mot Motala. Även Oskarshamn lyckades knipa tre poäng idag när man körde över Kristianstad (5-2) och därmed är getingboet i serien intakt.

Halmia var matchen igenom det lag som skapade mest och som vanligt ägde bollinnehavet, men det skulle behövas ett självmål strax innan paus för att hemmalagets nolla skulle spräckas. Ervin Ribic slog hörnan som sedermera sparkades in i eget mål. I andra halvlek tog Halmia över än mer och skapade ett par riktigt heta chanser som Uddevallas målvakt fick bekänna färg på. Det dröje dock ända fram till matchminut 89 innan alla Halmianer kunde andas ut, med en man mer på plan sedan hemmalagets Beqiri blivit utvisad lyckades Niclas Taube trycka in tvåan och därmed säkra dem tre oerhört viktiga poängen.

Reda på torsdag är det dags igen, då väntar ett nytt Uddevalla-lag, nämligen Oddevold. Matchen spelas på Örjans Vall klockan 19.00. 

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Everysport
Uddevallas hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr