Inför IS Halmia Dam - QBIK

Säsongens sista hemmamatch på Örjans Vall.

Halmia fortsätter att mönstra ett ungt lag som skapar sig erfarenhet inför framtiden. Matilda Olsson har gjort illa sig i vaden och riskerar tillsammans med ett par andra spelare att missa dagens match. Förra hemmamatchen mot Hammarby imponerade och kan man nå upp till den nivån igen så är tre poäng ingen omöjlighet. Amanda Johnsson-Haahr har gjort tio mål i serien och är därmed en av dem tio bästa målskyttarna i hela Elitettan.

QBIK från Karlstad har tre raka förluster och har ännu inte säkrat sitt kontrakt, man har dock sju poäng ner till Umeå på nedflyttningsplats och mycket talar för att man trots allt grejar kontraktet då det bara är nio poäng kvar att spela om. Faktum är att en vinst i dagens match garanterar nytt kontrakt i Elitettan 2015. Bästa målskytt är Elin Nyman på sju gjorda må. Noterbart är att QBIK tillsammans med redan nedflyttningsklara Brommapojkarna och Halmia är enda lag som fortfarande inte lyckats vinna på bortaplan, 11 matcher utan vinst är anmärkningsvärt.

Matchen tillhör Elitettans 24e omgång och startar lördag 15.00 på Örjans Vall. Följ matchens händelser live via Fotbollsförbundets Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
QBIK's hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam