Motala AIF FK - IS Halmia Herr 2-1 (0-0)

Niclas Taube utökade sin ledning i interna skytteligan, nu med sju mål. Niclas Taube utökade sin ledning i interna skytteligan, nu med sju mål.

Ny målchansutvisning och straff fällde Halmia i Motala.

I stark medvind var det bortalaget Halmia som skapade dem bästa lägena i första halvlek, flertalet gånger skapade man högkaratiga chanser att ta ledningen men hemmalagets målvakt Göthberg lyckades med flera kvalificerade räddningar. Andra halvlek hade knappt hunnit börja innan ett misstag i Halmiaförsvaret tvingade Jonas Käck att rusa ut och enligt domare Jukic riva ner anfallaren med rött kort och straff som följd. Liridon Silka placerade enkelt in 1-0 bakom inbytte "Luka". Uppförsbacke med underläge både på tavlan och i manskap, men det skulle bara dröja tio minuter innan gästerna hade kvitterat. Niclas Taube var på rätt plats i straffområdet efter ett inkast och tryckte in kvitteringen som gav nytt självförtroende och energi. Tyvärr fick Motala sista ordet när man en kvart före slutet rullade upp Halmiaförsvaret och lagkapten Magnusson-Glaad kunde slå in 2-1 och säkra tre poäng till dem vitsvarta. 

Halmia är nu illa ute i bottenstriden och kan halka ner på nedflyttningsplats på måndag om Trollhättan vinner sin match mot hemma mot Norrby. Fem omgångar återstår och härnäst väntar IFK Uddevalla kommande lördag, även den på bortaplan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Everysport
Motalas hemsida
Motala & Vadstena Tidning
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr