IS Halmia Herr - Trelleborgs FF 0-0

Sonny Karlsson närmst att spräcka nollan idag. Foto Guy Palm Sonny Karlsson närmst att spräcka nollan idag. Foto Guy Palm

Inget utav lagen tog chansen att dra ifrån i bottenstriden.

Det var ett laddat hemmalag vi fick se från start idag, redan efter ett par minuter hade man hälsat gästerna Trelleborg välkomna med ett par rejäla närkamper. Första 15-20 minuterna är riktigt underhållande, Halmia står för bollinnehavet och förutom ett par halvchanser åt båda hållen så är det Robin Sjögrens läge man kommer ihåg. Ribic dribblade sig in i straffområdet och serverade Robin som inte tvekade utan sköt ett skott som styrde på folk i röran och Trelleborgs rutinerade målvakt Fredrik Persson tvingades till en kvalificerad reflexräddning. Andra delen utav halvleken är lite mindre välspelad med böljande spel och utan några heta målchanser, om man bortser från Kamals läge strax innan pausvilan när Ferman hittade Sonny boxen som serverade Kamal men än en gång fanns motståndare emellan och täckte avslutet.

Andra halvlek inleds lite trevande men sedan är det egentligen bara hemmalaget för hela slanten. Trelleborg ligger lågt med laget och gör det svårt för Halmia, men man är å andra sidan ganska ofarliga framåt och Halmia tillåts styra och ställa. Sista halvtimmen skapar Halmia tre riktigt bra lägen att avgöra matchen, Sonny står för två utav dessa men han lyckas inte överlista en storspelande Fredrik Persson i Trelleborgsmålet. Först är Sonny när att styra in 1-0 när han kastar sig fram och försöker stöta in bollen, men tätt markerad och på något märkligt vis så får han ingen riktig träff utan bollen studsar under honom och rensas sedan undan. Men frågan är om inte matchens bästa chans dyker upp bara minuten innan full tid, Sonny kastar sig fram på ett inlägg och språngnickar mot målvaktens första kryss, tyvärr är Fredrik Persson vaken och kastar sig även han och får undan bollen i sista sekund.

Halva potten vanns utav #2038.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Everysport
Halmias Svenska Fans
Trelleborgs hemsida
Trelleborgs Allehanda
Sydsvenskan

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr