IS Halmia Dam - Hammarby IF DFF 1-1 (0-0)

Amanda Johnsson-Haahr målskytt igen, denna gång på straff. Amanda Johnsson-Haahr målskytt igen, denna gång på straff.

En poäng mot topplaget Hammarby, men det borde varit tre.

Halmia stod upp riktigt bra i dagens drabbning med "Söderbönorna" från huvudstaden. Med sin fembackslinje stängde man effektivt gästernas försök att ta sig in i straffområdet. Matchen stod och vägde länge innan nyligen inbytte Ebba Hed revs ner i straffområdet och domaren inte hade något val utan visade det röda kortet för målchansutvisning samt pekade på straffpunkten. Amanda, som i övrigt var pigg och egentligen det enda offensiva hotet i hemmalaget stegade upp och tryckte dit 1-0, målvakten var på bollen men tack vare en hel del kraft så letade den sig ändå in i nätmaskorna. Då hade matchen pågått i 83 minuter och mycket talade för en oväntad trepoängare för Halmia. 

Hammarby satsade allt på ett kort i ett försök att leta fram en kvittering, och tyvärr för hemmalaget så dröjde det inte mer än två minuter innan det oavgjorda resultatet var ett faktum. En längre boll och till slut en lobb innebar 1-1 bakom Michaela i målet. Båda lagen hade sedan chanser att avgöra men resultatet stod sig matchen ut.

Halva potten vanns utav #2038.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Hammarbys hemsida
Livescore

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam