Inför IS Halmia Herr - Trelleborgs FF

Vladimir Lukic ersätter en avstängd Jonas Käck i Halmiamålet. Vladimir Lukic ersätter en avstängd Jonas Käck i Halmiamålet.

Målvaktsbyte och supporterbuss från Trelleborg är att vänta.

Ja det är lika bra att vi reder ut det direkt, Halmias Jonas Käck är alltså avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort i samband med Kristianstads straff senast (en straff som Käck räddade och är därmed förlåten...). In kommer istället Vladimir "Luka" Lukic, en i högsta grad kapabel målvakt.

I övrigt inga skador eller avstängningar utan Lindau har att välja och vraka, speciellt på det centrala mittfältet. Betydelsen av lördagens match går inte att ta miste på, inte mindre än FEM lag står på 23 inspelade poäng just nu. Halmia och Trelleborg är två utav dessa fem med en ynka poäng ner till nedflyttningsplats. En vinst kan innebära (håll i hatten nu) häng på fjärdeplatsen, samtidigt som en förlust kan innebära nedflyttning och rejäl uppförsbacke framöver.


Förhandsfavoriterna Trelleborg har sakta men säkert fått igång sitt maskineri, men det tog sin lilla tid. Det krävdes ett tränarbyte mitt under säsongen för att delvis väcka laget och spelarna. Även om man har avancerat till en 7e plats i tabellen så är man i högsta grad inblandade i nedflyttningsstriden, ynka en poäng skiljer ner till nedflyttning i den sanslöst jämna tabellen. Senast besegrade man självaste serieledarna Utsikten på bortaplan med 3-0, ett sent ledningsmål och utvisning på hemmalaget fällde avgörande då. Många rutinerade pjäser finns fortfarande med i Trelleborgs laguppställning, bland annat målvakten Fredrik Persson, lagkaptenen Magnus Andersson (fd Halmstads BK) och poängspelaren Zoran Jovanovic. Till lördagens match saknas dock Alex Nilsson, Anes Mravac, Martin Overgaard och Philip Cascalheira. Sedan innan saknas Tim Frederiksen, Ali Jasim, Patrik Åström, Linus Fridolf på grund av skada. I övrigt kan vi konstatera att en busslast med Trelleborgs supportrar True Blues ansluter till matchen, såklart hoppas vi på en härlig inramning med vädret på vår sida. Väl mött.


Matchen startar 16.00 på lördagen på Örjans Vall och det är som sagt FRITT INTRÄDE! Matchen följs annars via Everysport, se länk nedan.

Ps. Eftersom att det är Halmiadagen OCH grindslanten så kan ni förvänta er olika evenemang både i paus och mellan dem båda a-lagsmatcherna. Dessutom kan du via Halmias facebooksida delta i en tävling om att vinna en fin Halmiahalsduk, klicka er in HÄR.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
Trelleborgs hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr