Inför Kristianstads FF - IS Halmia Herr

Foto: Kurt Hansson Foto: Kurt Hansson

Dags att skaka av sig förnedringen från senaste matchen och hoppa upp på hästen igen, ny match och nya förutsättningar.

Det var ett skakat Halmia som lämnade Örjans Valls gräsmatta på onsdagskvällen, inte så märkligt med tanke på matchen man nyss spelat. Utsikten var bra, riktigt bra. Men Halmia kom heller aldrig upp i närheten av sin egen förmåga och då kanske det inte är konstigt att skillnaden blev så stor. Exakt VAD som gick fel lägger jag mig inte i, det är upp till herr Lindau och övriga i tränarstaben att peka ut. 

Det jag däremot vet är att samtliga spelare i herrtruppen är fast beslutna att visa att matchen i onsdags inte speglade kvalitén på truppen eller den form man är i. Skönt också att kommande match låg så tätt inpå, då är det lättare att lägga det andra bakom sig och se framåt mot nästa match.

Vad vi kan konstatera är att Sebastian Crona drog på sig ett gult kort i onsdags och därmed är avstängd, i övrigt är truppen intakt och Johan Mangfors är därmed tillbaka i truppen efter sin avstängning.

Seriefemman Kristianstad har radat upp fyra raka matcher utan förlust sedan plumpen i höstpremiären hemma mot Lund. Bland annat har man besegrat Oddevold borta (0-1) och spelat oavgjort hemma mot Örgryte (0-0). Serien är som ni vet ett riktigt getingbo, och trots sin fina femteplacering har Kristianstad "bara" sju poäng ner till nedflyttning. En titt i tabellen ger oss också KFF's målskillnad 23-29, -6 alltså, som seriefemma, och "bara" 23 gjorda mål. Dessa siffror är en del i sanningen om det stora getingboet i div 1 södra 2014.

Kristianstad tog en tung trepoängare borta mot Norrby senast, även om rapporterna inte har berättat om något skönspel. Matchvinnaren och målskytten Adam Berner är dock skadad och missar Halmiamatchen, precis som Emanuel Svensson och Henrik Fribrock. Reservmålvakten Henrik Ohlsson är axelskadad och ytterbacken Richard Sandström har är tveksam eftersom han har problem med vaden. Tillbaka i truppen får man däremot Egzon Sekiraca och Nahom Girmai efter sjukdom repsektive avstängning. Flest mål har mittbacken Armin Aganovic gjort, nämligen sex stycken. Tre av dessa på straff.

Matchen startar lördag 16.00 på Kristianstads IP, det uppges vara gratis inträde på matchen men är ni inte på plats så följer ni den bäst via Everysport, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
Kristianstads hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr