IS Halmia Herr - Utsiktens BK 0-5 (0-4)

Halmia åkte på en rejäl stjärnsmäll när Utsikten körde över hemmalaget på Örjans Vall.

Det blev en rejält tung dag på jobbet för Halmianerna ikväll, Utsikten satte gasen i botten och gjorde 0-1 redan efter fyra minuters spel. Och det skulle komma mera, i den tolfte minuten skjuter Utsikten från utkanten av straffområdet men tack vare en styrning på en Halmian så ställer man Käck i målet och 0-2 är ett faktum. Halmia var märkbart tafatta redan från start och Utsiktens effektivitet gjorde inte saken bättre, i den 20e minuten tappar vi markering i boxen och Utsiktens skyttekung Luka kan ostört nicka in 0-3 på ett perfekt inlägg från vänsterbacken. Halmia har här några lägen att reducera men den sista skärpan saknas, istället gör gästerna 0-4 med tio minuter kvar av halvleken, ett inspel från höger resulterar i baklängesmål sedan Utsiktens D. Tidstrand kastat sig fram och vräkt in bollen i mål.

Halmia gör ett byte i paus när Frantzich ersätter Thomasson. Men inget hjälper en kväll som denna, bollarna studsar gästernas väg gång på gång och Halmianerna ser stundtals ut som statister. Skyttekungen Luka tillåts göra 0-5 en bit in i andra halvlek när han får stå omarkerad på bortre delen av straffområdet. Målskytt som han är så placerar han enkelt in femman. Resten av matchen blir lite ryckig tack vare en mängd byten och ett par gula kort. Halmia är dock aldrig nära att störa utan Utsikten är närmre 6, 7, 8-0. 

I 90 minuter är Utsikten tätare, hungrigare och rakare i sitt spel. Denna kväll blev en sån kväll när precis ALLT gick emot oss. Men man får vad man förtjänar och vem vet, kanske är det utjämnat nu med tanke på vårens möte uppe i Göteborg.....

Halva potten # 2009

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Everysport

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr