Inför IS Halmia Herr - Utsiktens BK

Sommarförvärvet Sonny Karlsson ställs mot sin sina gamla lagkamrater i Utsikten. Foto Guy Palm. Sommarförvärvet Sonny Karlsson ställs mot sin sina gamla lagkamrater i Utsikten. Foto Guy Palm.

Så har det äntligen blivit dags att färdigspela omgång 18 av årets Div 1 Södra.

På grund av U21-landskamperna på Örjans Vall dem senaste dagarna fick Halmia flytta hemmamatchen mot Utsikten, och idag är det alltså dags.

Det finns alla förutsättningar för en riktig höjdarmatch ikväll, vi lär få se ett revanschsuget Utsikten som blev förnedrade på sin hemmaplan i våras när Halmia åkte hem med 4-0 i bagaget. Det skall dock tilläggas att resultatet inte speglade matchbilden särskilt väl, hemmalaget var stundtals överlägsna men lyckades inte få hål på en storspelande Käck i Halmiamålet. Utsikten är inne i en tuff matchperiod med tre matcher på sju dagar, senast mot Mjällby i Svenska Cupen där man fick ge sig med 0-2, ett helt okej resultat mot allsvenskt motstånd. Vid seger ikväll så övertar man serieledningen från Örgryte och i skytteligan jagar Utsiktens Luka Mijaljevic förstaplatsen, 15 fullträffar hittills för 23-åriga Luka med ett förflutet i både Örgryte och Landskrona. Saknas i truppen gör David Prochazka och Alexander Angelin.

Hemmalaget IS Halmia har inlett hösten piggt och är obesegrade dem tre senaste matcherna, med inte minst två raka segrar på Örjans Vall. Trots detta är man i högsta grad fortfarande inblandat i den sanslöst jämna bottenstriden. Inför dagens match har man lika många poäng som Qviding på nedflyttningsplats, bara bättre målskillnad räddar oss kvar på rätt sida strecket. Inte mindre än sju (7!) lag finns inom tre poängs marginal från plats 6-12 i serien! Vi kan konstatera att Johan Mangfors är avstängd men annars uppges truppen vara intakt, och ska vi tro på rapporterna utifrån så startar nyförvärvet Sonny Karlsson från start ikväll. Sonny med ett förflutet just i Utsikten, i två sejourer dessutom. 

Matchen spelas ikväll 19.00 på Örjans Vall, det går också att följa matchen minut för minut på Everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
Utsiktens hemsida (med införrapport)

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr