IS Halmia - IF Brommapojkarna, 2-0

Lördagens match mellan IS Halmia och IF Brommapojkarna slutade med vinst för hemmalaget med 2 – 0 inför 108 åskådare.

Tidigt i matchen märktes det att det var två lag från botten av serien som möttes. Många felpassningar och inget ordnat spel mellan lagdelarna från något av lagen. Under de första 30 minuterna hände inte alls något att skriva om, utan det var först i den 33 minuten som Amanda Johnsson-Haar fick tag på bollen strax utanför straffområdet. Hennes skott var utom räckhåll för Brittany Anghel i Brommapojkarnas mål. Naturligtvis blev det stor glädje i Halmia, inte ofta de tar ledning i någon match.

Brommapojkarna ger inte upp utan fortsätter att lyfta sin backlinje högt och litar mycket på sin målvakt som är säker utanför sitt straffområde. Halmia får nästa målchans när Amanda Johnsson-Haar samspelar sig fram med hjälp av den inbytte Matilda Olsson. Målvakten räddar dock Amandas skott till hörna.

Nu har Brommapojkarna en bra period när de flyttar upp spelet på Halmias planhalva. Anna Eckert får göra en del bra räddningar men närmare en kvittering kommer de aldrig. I den 76 minuten får så Tempest-Marie Norlin sitt andra gula kort och blir utvisad. Nu tar Halmia åter över initiativet och Amanda Johansson-Haar får fler bollar att jobba med. Hon får en skottchans i den 77 minuten men målvakten räddar till hörna. Hörnan är bra slagen men nickas rakt ut ur straffområdet där Irene Isaksson möter bollen med ett lågt pressat skott och 2 – 0 är faktum. Närmare än ett stolpskott kommer inte Halmia denna eftermiddag.

I slutet av matchen byter Halmia in en debutant, den blott 15-åriga Alva Hed får avsluta matchen som vänsterback. På övertid får så Frida Ottosson sitt andra gula kort och får lämna planen. Tråkigt eftersom hon då är avstängd nästa match