Matchrapport, IS Halmia - Älta IF 

Det blev ännu en 5 – 1 förlust för Halmia mot Älta IF på Örjans Vall denna söndag.

Halmia startar sin vana troget att sätta högsta fart på bollen redan från start. Kvicka passningar mellan lagdelarna och snabba att ta tillbaka bollen när man tappar den. Halmia skapar en del halvchanser främst genom Amanda Johnsson-Haar utan att lyckas att få bollen i mål. Älta tar över spelet mer och mer och i den 39 minuten går Halmias försvar bort sig och Thordis Hroonn Sigfusdottir lobbar enkelt in dagens första mål. Sedan dröjer det bara två minuter innan det är dags för nästa mål. Anna Maria Lechner nickade in 0 – 2 som också var ställningen när domaren blåser till halvtidsvila.

Under pausen mörknar molnen mer och mer och man hör åskan i närheten. När spelarna så kommer ut till andra halvlek är ovädret i närheten av Örjans Vall och domaren tar samtliga spelare av planen. Det dröjer dock bara 15 minuter innan ovädret har dragit bort och domaren kan blåsa till spel.

Älta är även nära att sätta nästa mål men skottet tar i ribban och returen skjuts högt över. I 57 minuten kommer  nyförvärvet från Tyresö, Johanna Rytting Karnerdy  mot en Halmia back som hon drar och enkelt rullar in 0 – 3.

I 63 minuten är det åter igen Älta som gör mål, denna gång genom Anna Maria Lechner som gör sitt andra mål för dagen. 2 minuter senare visar Amanda Johnsson-Haar varför hon spelar i U-19 landslaget. Mottagning och vändning i en rörelse och ett välplacerat skott gör ställningen till 1 – 4. Älta får dock sista ordet genom ett mål genom matchens sista spark. Elin Ekblom Bak heter Ältas sista målskytt.

Halmia är nu fast förankrat i botten av tabellen. Det har visat sig att steget mellan div 1 och elitettan är stor och utan hjälp av etablerade spelare klarar man sig inte. 

Författad av Guy Palm